Arabiankorven luonnonsuojelualueella kasvaa ikääntynyttä, yli 110-vuotiasta puustoa. Alueen valtalaji on kuusi, jonka lisäksi maisemaa leimaa metsänpohjan vahva sammalpeite. Noin 17,2 hehtaarin kokoisella alueella virtaa myös kaksi puroa. Aikoinaan peratut purot ovat jo palautuneet luonnontilaisien kaltaiseksi. Luonnonsuojelualueen perustamispäätöksessä todetaan, että ”läntisemmän puron varressa on erittäin arvokkaita, reheviä ruoho- ja heinäkorpia ja ruohoista tihkupintavaikutteista lehtokorpea”.

 

 

Perustamisasiakirjassa Arabiankorven luonnonsuojelualuetta kuvataan luonnontilaiseksi runsaslahopuustoisten metsien, rehevien korpien ja pienvesien muodostamaksi kokonaisuudeksi.

 

 

Arabiankorpea tarjosi luonnonsuojelualueeksi alueen maanomistaja, Finnsilva OYJ. Alue on METSON eli Etelä-Suomen metsien monimuotoisuusohjelman suojelukohde. Arabiankorven luonnonsuojelualue sijaitsee linnuntietä noin seitsemän kilometriä Petäjäveden kirkolta luoteeseen.

 

Teksti ja kuvat: Hanna Mäkinen

 

Kartta: Maanmittauslaitoksen Karttapaikka -palvelu

 

 

 

Aiheesta muualla:

Luonnonsuojelualueet monimuotoisuuden asialla

Petäjiä ja vettä (Petäjäveden luonnonsuojelualueet: Solikkosaari)

Kappale kauneinta kirkonkylää (Petäjäveden luonnonsuojelualueet: Kutomakoulun niemi)