SDP:n uusi valtuutettu Satu Kytölehto sai eniten ääniä, 90 kappaletta. Kuntapäättäjänä Kytölehto aikoo pitää mielessään erityisesti pienen ihmisen tarpeet ja niihin vastaamisen.

 

 

 

Perussuomalaiset voitti kaksi valtuustopaikkaa lisää, Keskusta menetti kaksi paikkaa mutta on edelleen isoin

 

 

Perussuomalaiset (22,6 prosentin osuus annetuista äänistä) nosti eniten kannatustaan ja puolue voitti Petäjävedellä kaksi lisäpaikkaa ja sillä on nyt yhteensä viisi valtuutettua.

Keskusta oli suurin häviäjä kahdella menetetyllä valtuustopaikalla, mutta Keskusta on edelleen Petäjäveden suurin puolue seitsemällä valtuutetullaan (32,1%).

Kolmanneksi suurin puolue SDP voitti yhden lisäpaikan ja sillä on nyt kolme valtuutettua (13,2 %).

Vihreät (10,3%), Kokoomus (10,1%) ja KD (8,3%) säilyttivät kaikki kaksi valtuustopaikkaansa.

Petäjäveden valtuustossa ei jatkossa ole enää kaikki puolueet edustettuina, kun Vasemmistoliitto menetti ainoan paikkansa (3,4%).

 

Äänikuningatar löytyi SDP:stä

 

Kirkonkylän vaalipiirissä on 2.197 äänioikeutettua ja heistä 57,6 prosenttia äänesti. Kintauden 706 henkilöstä 55,9 prosenttia äänesti.

Uusi valtuutettu, lähihoitaja Satu Kytölehto (sdp) sai eniten ääniä, 90 kappaletta. – Olen todellakin iloinen ja yllättynyt äänimäärästäni. Me Petäjävetiset -ryhmän somekirjoittelusta inspiroituneena – tai provosoituneena – päätin lähteä ehdokkaaksi ja näyttää, ettei ”huulipunahallitusta” kannata morkata, ja nyt puolisoni Timo saa nukkua ”kuningattaren” vieressä, Kytölehti veistää ja lisää olevansa jokaisesta äänestä kiitollinen.

– Haluan näyttää tavallisen kuntalaisen selviävän yhteisten asioiden hoidosta ilman erikoistaitoja.

Kytölehto uskoo, että taustatyö äänimäärään on tehty työvuosien aikana Petäjäveden kotihoidossa. – Ihania asiakkaita, työtovereita ja asukkaita koko kylä täynnä.

– Tulevan, positiivisen ja yhteistyöntäyteisen vaalikauden aikana pidän mielessäni pienen ihmisen tarpeet ja niihin vastaamisen. Ja Petäjäveden kunnan parhaaksi toimimisen, jotta meillä on tulevaisuutta, Kytölehto lupaa.

– Toivottavasti jokainen kokisi minut helposti lähestyttävänä. Nyt alkava työsarka on täynnä uusia opeteltavia asioita, mutta onneksi meillä uusilla edustajilla on hyvät sparraajat ympärillämme.

Toiseksi eniten ääniä, 84 ääntä, sai varhaiskasvatuksen vastaava Paula Vulli (sdp). Kolmanneksi eniten ääniä sai yrittäjä Hanna Hautamäki (kesk.), 83 ääntä.

Puolueen vertailuluvun mukaan eniten ääniä sai Hautamäki, ja toiseksi eniten uusi ehdokas Jere Malila (ps) 53 kappaleen äänisaalillaan.

Vähimmällä äänimäärällä, 26 äänellä, meni läpi Heikki Partanen (ps).

 

Emmi Haukilahti äänesti ennakkoon ja kertoo löytäneensä mieleisen ehdokkaan helposti vaalikoneiden avulla, sillä kaikissa vaalikoneissa tuli aina sama ehdokas ensimmäisenä. Kuvassa myös vaalivirkailija Merja Kapanen. Petäjävedellä äänestettiin ahkerasti vasta varsinaisena vaalipäivänä antamalla 854 ääntä. Ennakkoon äänesti 806. Petäjäveden äänestysprosentti oli 57,2 prosenttia.

 

 

Valtuusto uusiutui ja nuortui

 

Petäjäveden valtuusto uusiutuu reippaasti, kun jopa kaksi kolmasosaa on uusia päättäjiä. Uusia päättäjiä on 14 ja uudelleenvalittuja seitsemän.

Valtuusto myös nuortui ja keski-ikä on nyt 48 vuotta. Nuorin on 28-vuotias Simo Sarava (kesk.) ja vanhin Markku Salminen, 71 (ps).

Naisia on valtuustossa yhdeksän, miehiä 12.

 

Uusi valtuusto

 

Tässä uudet kunnanvaltuutetut. Tähdellä * merkityt ovat uusia valtuutettuja.

Keskustan valtuutettuja ovat: Hanna Hautamäki (83 ääntä), Mikko Tiirola (79), Juha Kortemäki (72), Susanna Asunta* (46), Jari Koskenranta* (39), Simo Sarava* (33) ja Outi Vanhatalo* (28).

Perussuomalaisten valtuutetut ovat: Jere Malila* (53), Hannu Ässämäki* (52), Markku Salminen* (39), Kimmo Ijäs* (38) ja Heikki Partanen* (26).

SDP:n valtuutetut ovat: Satu Kytölehto* (90), Paula Vulli (84) ja Miska Leinonen* (28).

Vihreiden kunnanvaltuutetut ovat Tarmo Ketola* (55) ja Katja Liimatainen* (44).

Kokoomuksen valtuutetuiksi valittiin Anne Konttinen* (37) ja aikaisemmin Perussuomalaisten listoilla kunnanvaltuutettuna ollut Sami Vuoksenranta (29).

KD:n valtuutettuina jatkavat Raija Harju-Kivinen (48) ja Tuija Lesonen (39).

Varavaltuutetuiksi ylsivät: Saarinen Pirkko (kesk.), Havu Erkki (ps), Tiainen Janne (kesk.), Hirsiaho Nina (vihr.), Kukkonen Alpo (kok.), Koskinen Eija (sdp), Kauppinen Mika (ps), Ylikoski Hannes (kesk.), Taipale Minna (kesk.), Puhakka Heikki (ps), Niiles Juha (kd), Kokkonen Heli (kesk.), Suutarinen Maija (vihr.), Piesala Aapeli (kok.), Koikkalainen Ilpo (ps), Tenhunen Mika (kesk.), Riitamäki Jani (kesk.), Piesanen Suoma (ps) ja Bendeçon Maarit (kd).

Puolueet aloittavat paikkaneuvottelut pian. – SK

 

Petäjäveden puolueet järjestivät yhteisen vaalitilaisuuden varsinaisen vaalipäivän aattona.