Ensi viikolla petäjävetisiä kannustetaan liikkumaan. Korona-aika asettaa omat rajoituksensa, mutta Petäjävedellä on runsaasti mahdollisuuksia omatoimiseen ulkoliikuntaan.

 

 

Koko kylä liikkeelle!

 

Ensi viikolla kaikkia petäjävetisiä kannustetaan liikkumaan teemalla ’Koko kylä liikkuu’. Alakouluissa tarjotaan entistä enemmän välituntiliikuntaa ja koululaisille jaetaan passeja, joihin he voivat merkitä liikuntasuorituksensa. Muut kuntalaiset voivat hakea liikuntapasseja kirjastolta. Täytetyn liikuntapassin palauttaneiden kesken arvotaan erilaisia palkintoja, muun muassa kanootin vuokrausta, uimalan saunan vuokrausta tai kuntosalikortteja.

Viikon aikana järjestetään myös muutama yhteinen liikuntatapahtuma, kokoontumisrajoituksia ja turvavälejä noudattaen, ulkoilmassa.

Ensi viikon torstaina 18. maaliskuuta kunnan vanhuspalvelut ja erityisliikunta sekä seurakunta järjestävät torilla kello 10 kaikille avoimen jumppatuokion, seurakunta tarjoaa mehua jumppaajille.

Lauantaina 20. maaliskuuta on vuorossa PetPetin järjestämä hiihtokilpailu lapsille, sen tarkemmista järjestelyistä ilmoitetaan myöhemmin.

Sunnuntaina 21. maaliskuuta Naisvoimistelijat tarjoavat maksuttomia jumppamaistiaisia Kirkonkylän koulun pihalla. Iltapäivällä kahdesta eteenpäin on tarjolla kaksi puolen tunnin zumbatuokiota, kolmesta eteenpäin pidetään kaksi puolen tunnin joogatuokiota ja neljästä eteenpäin on vuorossa kaksi puolituntista kahvakuulan parissa.

Kokoontumisrajoitusten takia jumppatuokioihin pitää ilmoittautua etukäteen sähköpostilla osoitteeseen sarka7108@gmail.com.

– Kannustamme myös ihmisiä omatoimiseen liikkumiseen. Esimerkiksi Tampin kierroksella ja Kettulanvuoren nuotiopaikalla on puita valmiina nuotiontekoon, kunnan nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja Mari Karen toteaa.
Viikon järjestelyistä vastaavat kunta, seurakunta, PetPet, Naisvoimistelijat ja Seurayhtymä. Tarkoitus on saada kaikenikäisiä liikkumaan.

– Toivottavasti perheet lähtisivät liikkeelle yhdessä. Liikuntapassin palauttaneiden kesken arvottavat palkinnotkin ovat sellaisia, että ne sopivat perheille, Karen sanoo.

– Ainakaan minun tiedossani ei ole, että tällaista olisi järjestetty aikaisemmin. Toivottavasti tästä tulisi perinne, ja sitten, kun koronarajoitukset loppuvat, tapahtumia voi järjestää isomminkin. Nyt tarkoituksena on tuoda jotain positiivista tähän aikaan. – TL