Koronarokotteiden annosvälejä pidennettiin 12 viikkoon

 

Kaikki Suomessa käytössä olevat koronarokotteet vaativat kaksi rokoteannosta. Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä totesi eilen, että kaikkien koronarokotteiden annosväliä pidennetään 12 viikkoon. Uudet ohjeet pidentää kahden rokotusannoksen välejä 12 viikkoon tulee vaikuttamaan rokotustoimintaan myös koko KSSHP:n alueella.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin Koronarokotekoordinaatioryhmä linjasi torstaisessa kokouksessaan, että KSSHP:n alueella ne henkilöt, jotka ovat ensimmäisen rokotteen jälkeen saaneet ajan ensi viikolle eli viikolle 6 tehosterokote annetaan edellisten ohjeiden mukaisesti. Viikolle 7 suunnitellut tehosterokotteet puolestaan siirtyvät eteenpäin ja näille henkilöille tehosterokotteet annetaan uusien ohjeiden mukaisesti 12 viikon kuluttua.

– Hyvää tässä uudessa toimintatavassa on, että tämä mahdollistaa sen, että rokotuskattavuutta on nyt mahdollista nostaa kaikkialla Suomessa niin myös KSSHP:n alueella hyvin nopeasti. Samalla myös pienissä erissä saapuvat annokset riittävät entistä useammalle, toteaa KSSHP:n johtajaylilääkäri ja Koronarokotekoordinaatioryhmän puheenjohtaja Juha Paloneva.