Olkkolan leikkipuiston rahoitus odottaa vahvistusta

 

Olkkolan leikkipuiston ja kentän kunnostus etenee, joskin ajateltua hitaammin. – Olemme saaneet Vesuri-ryhmältä rahoituspäätöksen, mutta Ely-keskuksen vahvistus sille vielä puuttuu. Kun saamme Ely-keskuksen vahvistuksen, tilaamme leikkipuistoon tulevat uudet välineet heti, tekninen johtaja Mikael Nummi kertoo.

Nummen mukaan leikkipuistoon on tulossa uusi, iso kiipeilyteline sekä uusi leikkimökki. – Keinut siellä ovat vielä kunnossa, eli niitä ei nyt uusita, Nummi kertoo. – Leikkivälineitten lisäksi puistoon tulee erilaisia liikunnallisia telineitä aikuisille eli voimailu- ja venyttelypaikkoja. Niitä teemme osittain omana työnä työllisyyspalvelujen kanssa. Ajatuksena on, että puistossa olisi tekemistä kaikenikäisille ja se palvelisi myös vaikkapa lenkkeilijöitä esimerkiksi välivenyttelypaikkana.

Leikkipaikan viereinen urheilukenttä siistitään ja kunnostetaan. – Pajukot raivataan pois ja kenttä pohjataan uudelleen. Pinnoitteeksi tulee kivituhkaa. Kentälle tulee myös koripalloteline ja sekä kentälle että leikkipaikalle tulee lisää valaistusta, Nummi kertoo.
– Lammasaitauksethan alueella jo on ja lampaita sinne on ajatuksen ottaa myös tulevina kesinä. Aitauksethan pysyvät käyttökuntoisina pitkään.

Nummen mukaan töihin päästään heti, kun Ely-keskuksen vahvistus rahoitukselle saadaan.

– Telineet laitetaan paikoilleen heti, kun ne tulevat, eli mahdollisesti jo tänä syksynä, viimeistään ensi keväänä, Nummi kertoo.

Alueen kunnostuksen on laskettu maksavan noin 30.000 euroa, josta Vesuri-ryhmän kautta hankerahaa on tulossa 70 prosenttia, joten kunnan rahoitusosuudeksi jää noin 9.000 euroa. – TL