Petäjäveden kunnanjohtajan Eero Vainion matka- ja luottokorttilaskuissa on ilmennyt rutiinitarkastusten yhteydessä epäselvyyksiä, joita selvitellään nyt kunnan johtoportaassa.

Vainio on laskuttanut muutamasta työmatkastaan kilometrikorvaukset, vaikka matka on maksettu alun perin kunnan luottokortilla. Tuplalaskutuksia löytyi vuoden 2019 ja 2020 ajalta kuusi, matkalaskujen kokonaismäärän ollessa 70.

Eero Vainio kertoo tapahtuneesta omalla Facebook-sivullaan. Päivityksen mukaan hän on saanut liikaa matkakorvauksia yhteensä noin 250€. Kunnanjohtajan mukaan virheet ovat sattuneet tilanteissa, jossa hän on tehnyt matkalaskuja kootusti kuukausia jälkikäteen.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Hanna Hautamäki kertoo, että tapahtuneen johdosta harkitaan toimenpiteitä asian tarkemmaksi selvittämiseksi myös aikaisemmilta vuosilta.

Eero Vainio myöntää virheensä avoimesti.

– Laitoin kunnanhallitukselle viestiä, että maksan elokuun palkasta takaisin tuon 250€ ja kaiken mikä mahdollisesti löytyy vanhemmilta vuosilta kunhan nekin tsekataan, Vainio kirjoittaa Facebookissa. -MY