Kunta, seurakunta ja paikalliset yritykset tekevät upeaa yhteistyötä ja jakavat jumppakuminauhoja ohjeineen ja Hyvän mielen kirjasia ikäihmisille. Diakoni Riikka Jussila ja toimintaterapeutti Hanna-Mari Hiltunen toteavat, että koronakevään tylsistymiseen halutaan tuoda toiminnan mahdollistamista.

 

”Kuminauhalähettiläät” kolkuttelevat pian yli 70-vuotiaiden oville

 

Kunnan vanhuspalveluista Hanna-Mari Hiltunen ja Riikka Vanhanen sekä seurakunnan diakoni Riikka Jussila tuovat lähiviikkojen aikana noin 700 petäjävetiselle 70 vuotta täyttäneelle ja yli 70-vuotiaille tervehdyksen, joka sisältää jumppakuminauhan ohjeineen. Hyvä Mieli -kirjanen, joka saatekirjeessä luvataan, jaetaan myöhemmin. Jos tuojat eivät tavoita ketään, paketti jätetään postilaatikkoon.

– Koronakevään aikana soitimme kunnasta kaikki yli 70-vuotiaat läpi. Erityisesti nousi tarve aktiviteeteista ja ryhmäkokoontumisista. Tällä halutaan tuoda hyvää tekemistä sinne kotiin, Hiltunen kertoo.

24 kuminauhakiloa on ostanut kunnan ja seurakunnan lisäksi Petäjäveden apteekki, K-Market Porkkana, Standard Line, SPR:n Petäjäveden osasto ja Etola.

– Kyllä meillä on yritysten kanssa ihan luottorinki, kun lähtevät aina näihin hyvin mukaan, Hiltunen kiittää.

Kun paketit tuodaan henkilökohtaisesti, säästytään postimaksuilta ja samalla on mahdollisuus edes pieneen henkilökohtaiseen kohtaamiseen. Nopeat juttutuokiot on koronan vuoksi tarkoitus pitää hyvällä etäisyydellä ja kasvomaskeja käyttäen, eikä sisälle tulla.

Jumppakuminauhaa antaa sopivasti vastusta liikkeille, jotka on suunnitellut pakettiin mukaan kunnan fysioterapeutit Ville Salminen ja Ilkka Tepponen.

Erityisesti seurakunnan Ystävän pysäkkiä ja vanhuspalveluiden päivätoimintaa kaivataan, ja niitä pyritäänkin jatkamaan syyskuussa. Ikäihmisten Apteekkikävelyt ovat jo startanneet ja lähtö on tiistaisin Freesin pihasta kello 10. – SK