Myynti loppui kuin seinään – Kohonen Farmilta voi ostaa suoraan lihaa

 

Petäjävetiseen Kohonen Farmiin koronatilanne ja ravintoloiden sulkeminen vaikuttaa radikaalisti, sillä tilalla kasvatettua villapossun eli mangalizan lihaa myydään pääasiassa ravintoloille, ja suurimmaksi osaksi pääkaupunkiseudulle. Korona lopetti tilaukset.

– Kyllä tämä koronatilanne vaikutti totaalisesti farmin lihan myyntiin. Kun tieto koronasta tuli, niin myynti loppui kuin seinään. Ravintolat eivät uskaltaneet, eivätkä pystyneet tekemään tilauksia, kun ovat olleet muutenkin epätietoisia tilanteesta, yrittäjä Kari Kohonen kertoo.

Farmin tulevaisuuden näkymät ovat tällä hetkellä todella huonot. – Myyntiä pitäisi saada, jotta kassavirtaa tulisi, koska tämä farmi on ainoa tulonlähde, eikä rahaa tule mistään muualta, Kohonen kertoo. – Lisärahoitusta olen hakenut, mutta päätöksiä ei ole vielä tullut.

Kohosen mielestä valtakunnan tasolla pitäisi tehdä todella nopeita päätöksiä yritysten avustusten suhteen, ennen kuin todellinen konkurssiaalto alkaa. – Kuluttajien kannattaa nyt ruveta ostamaan kotimaisia pientilallisien ja pienten yrityksien tuotteita, jotta jotenkin päästäisiin tästä hullunmyllystä ylitse.

Kohosen mukaan pienten yritysten pitäisi päästä työmarkkinatuen piiriin nopeasti, koska jos totaalisesti rahantulo loppuu, niin jollakin pitäisi ihmisten kuitenkin pystyä tulemaan toimeen, kun laskupinot kasvavat.

Kohonen Farmilta voi käydä ostamassa suoraan lihaa. – Pakkasessa on tälläkin hetkellä eri ruhonosia saatavilla, Kari Kohonen kertoo.

Tila sijaitsee osoitteessa Haarajärventie 365, ja lihoja voi tiedustella numerosta 041 464 6203. Karjaa ja tilaa vartioivat laumanvartijakoirat, jotka työskentelevät aidatulla alueella vapaana. Kun asiakas tulee sovittuna aikana paikalle, tullaan portille vastaan. – SK