Suomen virallinen punavalkoinen nenä-ääni

 

Radioselostajan ääni radiossa:

– Hyvää sunnuntaita ja tervetuloa kuulemaan suoraa selostusta täältä Lillehammerista. Äänessä on Suomen virallinen punavalkoinen nenä-ääni Matti Soppakeitto. Menossa ovat parhaillaan maailmancupin sprinttihiihdot. Mutta mitäs ne nyt jäivät tuonne töyräälle leipomaan? PULLAAKO? Kukaan ei tohdi lähteä laskuun ensimmäisenä. Tämähän nyt erikoiseksi meni.

– No, nyt sieltä irtosi laskuun Jävlen poliisi Karlsson-Svensson-Karlsson. Hän on kohottanut muuten kuntoaan hakkaamalla satoja motteja visakoivua otsa hies. Mutta ompas pojalla hyvät kynttelit suksissa. Ei auta vaikka venakko perässä lykkii porkat kaarella. RAKO VAIN KASVAA! Voi kynttelinpäivät sentään.

– Ja noin ruotsalainen ylittää maalilinjan voittajana toista sukseaan ilmassa roikottaen. Tuosta tunteenpurkauksesta tulee kyllä sanktiota. Sanokaa minun sanoneen. VOI TUOTA RIEMUA. Siellä mies huutaa kuola suupielessä kohden taivasta lumihankeen vaipuneena. No, nyt se nousee ylös ja suutelee talia. Hyvä Ruotsin poliisi, Karsson-Svensson-Karlsson ja visakoivu sekä Maria Drockila.

– Tuolla sivummalla haastatellaan suomalaista. Ei näytä nelossija tyydyttävän miestä. Mitäs jäi töyräälle nenäänsä kaivelemaan sukset ristissä? Oppia tuli taas kantapään täydeltä. Mutta lähteepä Hiljasen Heikistä ääntä. Kuuluu tänne asti, kun haukkuu samaan syssyyn voiteluryhmän ja hiihtoliiton. On tainnut Heikiltä loppua pöllit metästä ja jäänyt peruskuntoharjoittelu vähiin. Motolla kaadattanut perämehtää. Tiedä häntä.

– Päätän lähetyksen täältä Lillehammerista tähän ja siirryn majapaikkaani kuulemaan kaljakorilaistenmarssia kollegoideni esittämänä. Saatan siinä itsekin ottaa pari napsua vasempaan, kuten eilispäivänä ottivat Saksan naiset hyvän tuulen suuntaan ampumaradalla. Ja miksen sitten toisellekin jalalle ja olla hyvässä laitamyötäsessä? Vaikka Jävlen poliisin kunniaksi.

– Ensi viikolla siirrymme sitten Bakuun seuraamaan syvän meren käsipohjauinteja. Hyvää päivänjatkoa täältä Bakusta… eikun Lillehammerista toivottelee Suomen virallinen punavalkoinen nenä-ääni Matti Soppakeitto.

– Markku Koskinen