Eija Vienola avasi hierontapisteen Pamppulantiellä.

 

 

Hieronnan lisäksi rentouttavia hoitoja

 

Eija Vienolan uudessa hierontapisteessä Pamppulantiellä vietetään avajaisia tänään keskiviikkona. Hoitohuone ja Eija Vienola ovat valmiina ottamaan vastaan asiakkaita; tarjolla on hieronnan ja urheiluhieronnan lisäksi hermoratahierontaa sekä ayurvedisia hoitoja eli intialaiseen perinteeseen perustuvia, rentouttavia ja terveyttä ylläpitäviä hoitoja, ja aromaterapeuttisilla öljyillä tehtäviä aroma touch -hoitoja.

– Valmistuin vajaa vuosi sitten koulutetuksi hierojaksi Pirkanmaan urheiluhierojakoulusta. Nyt minun olisi tarkoitus vielä suorittaa urheiluhierojan erikoisammattitutkinto, Vienola kertoo.

– Olen muuttamassa Petäjävedelle ja Petäjävedellä olevasta hierontapisteestä tulee päätoimipaikkani. Nyt olen käynyt antamassa hoitoja Tampereella erään kosmetologiliikkeen tiloissa.

Aikaisemmalta ammatiltaan Vienola on kampaaja. – Herkistyin kampaamossa käytettäville aineille ja halusin vaihtaa ammattia, ennen kuin tilanne menee niin pahaksi, etten olisi pystynyt olemaan samassa huoneessa kampaamoaineiden kanssa, Vienola kertoo.
– Olen käynyt hierojakoulutuksissa vähitellen. Nyt, kun sain ammattitutkinnon suoritettua, oli hyvä hetki ryhtyä päätoimiseksi hierojaksi.

Vienola kertoo olleensa aina kiinnostunut hieronta- ja rentoutushoidoista.

– Kampaamossa työskennellessäni tein pään hierontaa ja kouluttauduin siihen. Sitten pikku hiljaa opiskelin muita hoitoja, ensin ayurvedisia hoitoja, sitten hermoratahierontaa ja nyt hierontaa ja urheiluhierontaa, Vienola kertoo.

Ayurvediset hoidot eivät ole vielä Suomessa yhtä tunnettuja kuin hieronta tai urheiluhieronta, isommissa kaupungeissa niitä on kuitenkin jo jonkin verran tarjolla.

– Toiset tuntevat hoidot ja osaavat kysyäkin niitä, toiset taas eivät ole ikinä kuulleetkaan sellaisista. Rentoutukseen tarkoitettuja hoitoja ostetaan usein lahjaksi, jotta lahjan saaja pääsee kokeilemaan jotain uutta, mutta kyllä monet haluavat itselleenkin rentoutusta, Vienola sanoo.

– Uskon, että Petäjävedellä riittää asiakkaita, painopistealue määräytyy sitten kysynnän mukaan. Nettisivuillani ja Facebookissa on linkit ajanvaraukseen ja kyllä minulle saa soittaakin. Hieronta-aikoja on mahdollista saada tarpeen mukaan myös iltaisin ja viikonloppuisin. – TL