Estejuoksija Eemil Helander onnistui hienosti yleisurheilukauden pääkilpailuissaan Ruotsin Boråsissa. Petäjäveden kestävyysurheilulahjakkuus juoksi 19-vuotiaiden EM-kilpailuissa 3000 metrin esteiden finaalissa ennätyksensä 9.04,01, joka kovassa kilpailussa toi viidennen sijan.

– En olisi osannut odottaa tuommoista. Olin finaalissa etukäteen tilastojen heikoin, Helander hämmästeli onnistumistaan.

Hänen aiempi ennätyksensä oli 9.08,22. Vielä ei yhdeksän minuutin raja aivan alittunut, mutta kilpailu oli kaikin puolin onnistunut ja juoksu tuntui hyvältä.

– Ainakin tuon tyyppisessä kisassa olen ihan Euroopan kärjen tasolla. Vielä kun uskaltaisi pikkuisen kovempaa lähteä, pysyisi ehkä kärjen mukana. Nyt se (kärki) ehti turhan kauas siinä. Nyt jaksoin hyvin loppuun. Eka estekisa, että jaksoin hyvin loppuun. Aikaisemmat ovat tuntuneet kilsa ennen maalia, että ei enää yhtään kovempaa. Tosi hyvä juoksu, kunnonajoituksessaan onnistunut Helander sanoi.

Helanderin kesäinen kilpailukausi jatkuu tiiviinä, sillä heti elokuun ensimmäisenä viikonloppuna vuorossa on Kalevan kisat. Siellä hän juoksee esteiden lisäksi näillä näkymin 5000 metriä. Sitä ennen hän ei usko kilpailevansa.

 

Teksti ja kuvat:  Heidi Lehikoinen