Petäjäveden Energia myydään Vapolle

 

Vapo Oy aikoo ostaa Petäjäveden Energia Oy:n. Kunnalla ja Petäjäveden Energia Oy:llä on ollut 15 vuoden määräaikainen sopimus kaukolämmön toimittamisesta lähes kaikkiin kunnan kiinteistöihin vuodesta 2003 lähtien. Sopimuksen määräaikaisuus on päättynyt 1.8.2018 ja sopimus jatkuu voimassaolevana vuoden kerrallaan ellei jompikumpi irtisano sopimusta yhtä vuotta ennen sopimuskauden päättymistä.

Kunta ja Petäjäveden Energia Oy:n nykyinen pääomistaja ovat neuvotelleet kunnan ja yhtiön välisen sopimuksen purkamisesta, eikä kunta halua käyttää etuostoikeuttaan yrityksen liiketoimintaan.

Kunnanhallitus hyväksyi maanantaina sopimuksen purkamisen. Petäjäveden Energia Oy maksaa sopimuksen ennenaikaisesta purkamisesta korvauksena kunnalle 50.000 euroa. Vapo Oy on luvannut pidättäytyä kaukolämmön hinnankorotuksista seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Petäjäveden kunnan ja Petäjäveden Energia Oy:n välisen sopimuksen purkaminen menee vielä ensi viikon 17.6. valtuuston käsittelyyn. – SK