SPR:n Airi Lindholm ja Naisvoimistelijoiden Päivi Lummi ja Sari Kaartinen haastavat yhdistykset ja yritykset mukaan lahjoittamaan tai keräämään rahaa seurakunnan defibrillaattoria varten.

 

 

Lahjoittajia kaivataan seurakunnan defibrillaattoria ja leikkipuistoa varten

 

Petäjäveden Naisvoimistelijat ideoivat jo viime syksyllä, että alkavat keräämään varoja paikkakunnan toista defibrillaattoria varten, ja se lahjoitettaisiin Petäjäveden seurakunnalle. SPR:n Petäjäveden osasto lähti ideaan innolla mukaan, ja yhdistykset haastavat nyt muitakin toimijoita ja yrityksiä mukaan talkoisiin.

Aikaisemminkin hyväntekeväisyyttä tehneet Naisvoimistelijat ovat keränneet rahaa laitteeseen jo viime elokuisen jumppamaratonin sekä lenkkitapahtuman avulla. Defibrillaattori maksaa noin 1500-2000 euroa, joten lahjoitettavien summien tarvitse olla kovinkaan isoja, jos talkoisiin saataisiin useita tahoja mukaan.

– Pienikin auttaa. Yksin me ei saada tätä tehtyä, Sari Kaartinen Naisvoimistelijoista toteaa.

Kunnalla on yksi defibrillaattori, joka saatiin lahjoituksena viime syksynä. Jos seurakunnalle saataisiin hankittua oma, sekin olisi siirreltävä laite, joka voitaisiin ottaa kirkkoon, veteraanijuhliin tai muihin tilaisuuksiin mukaan.

– Laite tulisi palvelemaan monia. Kuntalaisille voitaisiin järjestää myös yleisiä tilaisuuksia, joissa sen käyttöä opeteltaisiin, Airi Lindholm SPR:ltä kertoo.

– Nyt tiedetään, kuinka tärkeää on nopea apu ja defibrillaattorilla voi maallikkokin pelastaa ihmishengen. Oikeassa tilanteessa laitteen käyttö voi kuitenkin olla pelottavaakin, Kaartinen miettii. – Laitteella ei pysty tekemään vahinkoa, Päivi Lummi Naisvoimistelijoista muistuttaa. – Mutta tilanteet ovat usein kiinni minuuteista, Lindholm sanoo.

Lindholm vinkkaa myös, että Petäjäkodin kioskiin kaivattaisiin uusia vapaaehtoisia mukaan. Kioski on ollut suosittu ja sieltä saa edullisesti muun muassa leivonnaisia ja jäätelöä. Ja SPR:n ylläpitämän kioskin tuotto käytetään aina petäjävetisten ihmisten hyväksi.

 

 

Aamumaan laitteet puretaan pian

 

Seurakunnan Aamumaa-leikkipuiston vanhat ja vaarallisetkin leikkivälineet puretaan lähiviikkojen aikana. Uudet laitehankinnat ovat pitkälti kiinni Vesurin hankerahoituksesta, jota Petäjäveden seurakunta on hakenut. Rahoituspäätös tulee kesäkuun alussa, ja sen jälkeen tiedetään enemmän ja tarvittaessa aletaan etsimään Aamumaalle lahjoittajia.

Tähän mennessä jollain tavalla hankkeeseen on lupautunut mukaan Petäjäveden kunta, Petäjäveden Osuuspankki, Petäjäveden rotaryklubi ja Lions Club. Uuden kirkon avajaisissa kerättiin Aamumaan hyväksi kolehti, josta saatiin noin 700 euroa.

Uusien leikkipuistovälineiden toimitusaika on kuutisen viikkoa, joten jos rahoitus löytyy, aikaisintaan elo-syyskuussa uudet leikkivälineet saadaan asennettua ja käyttöön.

Kirkkoherra Laura Laitisen mukaan Petäjäveden seurakunnan taloustilanne on nyt sen verran kireä, ettei sillä ainakaan yksin ole varaa panostaa rahallisesti defibrillaattoriin tai Aamumaan leikkipuistoon. – SK