Yrittäjien aamukahvit juotiin Solikkosalissa tavaten ja verkostoituen.

 

 

Työllistämiseen ja rekrytointiin on tukea tarjolla

 

Maaliskuiset Yrittäjien aamukahvit juotiin työllistämis- ja koulutusasioiden merkeissä. Sarianne Myllyaho esitteli Gradian palveluita yrityksille. Myllyahon mukaan Gradia palvelee yhden luukun periaatteella, eli oli asia oppisopimus-, lisäkoulutus- tai mikä tahansa muu, se hoituu ottamalla vaikkapa ensin häneen yhteyttä. Tällä hetkellä Gradia on oppisopimusyhteistyössä 13 petäjävetisen yrityksen kanssa.

TE-palveluista esitteli rekrytointipalveluita yritysasiantuntija Tarja Hyvönen, joka toivoo, että petäjävetiset yritykset ottaisivat rohkeasti yhteyttä. – Ja aina ei ole vain yrityksen kasvu tärkeää, vaan että toiminta säilyisi ennallaan, Hyvönen painotti. Anu Kettunen ja Martti Melin TE-keskuksen aktiivimallitiimistä kertoivat myös kevytyrittäjyydestä, joka voi olla hyvä ratkaisu, jos ei uskalleta palkata vielä kokopäiväistä työntekijää tai työsuorituksen tarve on pienempi.

Työllisyyspalvelupäällikkö Satu Piispanen esitteli kunnan tarjoamia tukia ja etuuksia. Kesätyötuki, työllistämisen kuntalisä ja sijoittaminen käyttäjäyritykseen ovat esimerkiksi sellaisia, joista moni yritys ja siten uusi työntekijä voisivat hyötyä.

Seuraavat Aamukahvit pidetään torstaina 4.4. – SK

 

 

Rautakylän yrittäjä Hannu Ruokolainen sopi tapaamista Vesurin väen kanssa. Ruokolainen on 30 vuoden aikana kouluttanut levyseppähitsaajan ammattiin harjoitteluiden ja oppisopimusten kautta satoja nuoria. Ruokolainen arvostelee nykyisiä oppilaitoksia siitä, kuinka kaukana ne ovat työelämän todellisuudesta ja jopa vieraannuttavat nuoret siitä. Ruokolaisen mielestä oppilaitosten ja yritysten pitäisikin tehdä entistä tiiviimpää yhteistyötä.