Petäjävetinen Joni Katajalehto on mukana tänään lauantaina nähtävässä Ammattina sankari -tv-ohjelmassa. Kutonen -kanavalla kello 15.25 alkava ohjelma nähdään uusintana sunnuntaina kello 14.30. Katajalehto ja Petäjäveden maisemat ovat esillä myös ohjelman seuraavassa jaksossa lauantaina 19.1.

Joni Katajalehto kuljettaa työkseen puutavara-autoa keuruulaisen Papinaho Oy:n palkkalistoilla. Reilun 14 vuoden työkokemuksesta on hyötyä, kun ajettavana on noin 24 metrin mittaan ja maksimissaan jopa 76 tonnin painoon yltävä tukkirekka.

Ammattina sankarit -ohjelmassa Katajalehtoa kuvattiin ja haastateltiin puunajossa. Metsästä haetut puut päätyivät Multian sahalle. Lisäksi kuvauksia tehtiin Petäjäveden rautatieasemalla ja Kyläsepässä lounastauolla. Kuvaukset ajoittuivat kahdelle päivälle viime syksyyn.

Kamerat, mikrofonit ja tv-toimittajat eivät ole ihan jokapäiväisiä vieraita puutavara-auton kuljettajan työpäivässä.

– Kyllä se jännää oli. Esimerkiksi nosturin hytissä istuessa kamera oli suoraan edessä, keskellä tuulilasia, nauraa Katajalehto.

 

Petäjävedellä noin yhdeksän vuotta asunut Katajalehto innostui puunajosta jo lapsuusvuosina Multialla.

– Kotona isällä on ollut puuauto, ja siinä touhussa tuli roikuttua mukana ihan pienestä pitäen kaikki vapaa-ajat. Koulukaan ei meinannut oikein kiinnostaa, kun olisi pitänyt puunajoon päästä.

– Kun tätä työtä on pienestä pitäen nähnyt, ei ole oikeastaan mitään muuta alaa osannut ajatellakaan. Ja niinhän nuo kehuvat, että puunajo on sellainen kuninkuuslaji noissa ajohommissa. Onhan siinä omia haasteitaan, ja saa itsekseen tuolla luonnossa touhuta.

Tällä hetkellä Katajalehdolla on paljon ajoja juuri Petäjäveden, Korpilahden ja Jämsänkosken alueilla. Puut Katajalehto kuljettaa usein esimerkiksi Petäjäveden asemalle junavaunuihin lastattavaksi.

 

Ammattina sankari -ohjelmassa saatetaan tänään lauantaina nähdä Petäjäveden Kyläsepässä kuvattuja otoksia. Tosi-tv -ohjelmassa mukana oleva petäjävetinen Joni Katajalehto käy mielellään Kyläsepässä ruokailemassa. – Kyläsepässä on niin hyvä ruoka, että jos vain nälkä on, ja semmoiseen aikaan sattuu tästä ohi ajamaan, niin tässä sitä tulee syömässä käytyä, toteaa Katajalehto.