Ruorasen listalta löytyvät kirjat kertovat Petäjävedestä ja petäjävetisistä

 

Petäjäveden kirjastossa on joulu- ja tammikuun ajan esillä kokoelma Petäjävedestä kertovia ja aiheiltaan kuntaan liittyviä kirjoja. Mukana on muun muassa historia-, kylä- ja sukukirjoja.

Yksi näyttelyn innoittajista on Seppo Ruorasen kokoama kirjalista. Ruoranen on kirjannut listaan yli 40 julkaisua, joiden kaikkien aihepiiri liittyy joko suoraan tai mutkan kautta Petäjäveteen. – Ajattelen, että nämä kirjat saattavat palvella esimerkiksi sukututkijoita, kertoo listan tekijä.

Kotiseutuharrastajan huomion kohteeksi listan kirjat ovat päätyneet lehdissä julkaistujen kirja-arvostelujen kautta. Osan kirjoista hän on äkännyt tuttavan kirjahyllystä.

Ruoranen haluaisi täydennystä vielä ainakin kyläkirjaosastolle. – Kintauden ja Ylä-Kintauden kyläkirjoja ei vielä ole tehty. Toivottavasti sellaiset joskus ilmestyvät.

Ruorasta kiinnostaisi saattaa kansien väliin myös Petäjäveden vanhoja aittoja ja kioskeja koskevaa tietoa.

Petäjävesi-aiheisessa kirjanäyttelyssä esillä olevat kirjat ovat peräisin kirjaston vastikään laajentuneesta kotiseutukokoelmasta. Näyttelyn päätyttyä kirjat ovat jälleen normaalisti lainattavissa tai lukusalikäytössä.

Seppo Ruoranen esittelee Petäjävesi 150 – Historia-, kylä- ja sukukirjoja -näyttelyn kirjoja kirjastossa torstaina 20.12. kello 17-18 sekä 3.1. kello 17-18. Näyttelyn ovat koonneet yhteistyössä Petäjävesi-Seura ja Petäjäveden kirjasto. – HM