Pääkirjoitus 22.9.2021:

Henkilöstömuutos tulossa – Uutta kohti

 

Aloitin Petäjävesi-lehden toimittajana vastavalmistuneena maisterina vuonna 2007 ja viimeiset yhdeksän vuotta olen ollut saman lehden päätoimittaja.

Petäjävesi-lehdestä ja Petäjävedestä ihmisineen on tullut 15 vuodessa rakas ja tiivis osa minun ja oikeastaan koko perheemme identiteettiä. Jopa yksi paljasjalkainen petäjävetinen on tullut synnyttää pyöräytettyä!

Minulle on tullut kuitenkin tunne, että haluan tehdä ja oppia vielä elämässäni muutakin työtä. Aloitankin Äänekosken kaupungin uudessa pestissä viestintäsuunnittelijana 18.10. Haikein ja kiitollisin, mutta innostunein mielin olen lähtemässä kohti uusia työelämän haasteita. Mitään dramatiikkaa työpaikan vaihtoon ei liity, vaikka tunteellista se varmasti tulee olemaan.

Henkilöstömuutoksista huolimatta lehti ilmestyy tuttuun tapaan. Ennen mahdollista uuden päätoimittajan rekrytointia, työt ostetaan naapurista Korpilahti-lehdestä Maarit Nurmiselta, joka toimii 6.10. alkaen Petäjävesi-lehden päätoimittajana. Freelancer-toimittajina jatkavat jo ennestään tutut kasvot.

Sanomalehden teko vaatii tänä päivänä uutta ajattelua ja tätä sijaistamisjärjestelyä voidaan pitää siitä yhtenä esimerkkinä. Lehteä ei voi kukaan tehdä yksin, ja minäkin olen saanut tukea ja apua lukuisilta eri tahoilta. Lehdellä on loistava avustajarinki sekä vankka omistajaseuran tuki. Kuitenkin tässä herkässäkin muutosvaiheessa jos koskaan, tarvitaan koko kylä mukaan talkoisiin esimerkiksi vinkkaamalla ahkerasti juttuideoita, kirjoittamalla yleisönosastokirjoituksia, lähettämällä toimitukselle lukijan kuvia jne.

60-vuotiasta Petäjävesi-lehteä juhlitaan perjantaina ja juhlapäivä osuu tahattomasti tämän henkilöstömuutoksen keskelle. Tervetuloa mukaan ja tapaamaan uutta tekijää sekä muutkin tutut. Tarjoamme kiitoksena lukijoillemme ja asiakkaillemme iltapäiväkahvit makkaralla ja letulla, ja soitto soi!

 

– Suvi Kallioinen