Petäjäveden kunta tiedottaa:

Petäjäkodilla rajoituksia koronatapauksesta johtuen

 

Petäjäkodin yhteydessä olevassa kuntoutusyksikössä (Kipinä) on tapahtunut mahdollinen korona-altistuma maanantaina 9.8.2021. Terveydenhuolto on aloittanut tarvittavat toimenpiteet. Kaikki altistuneet testataan koronatartunnan varalta.

Kipinässä maanantaina 9.8. olleet asiakkaat ja osa henkilökuntaa on asetettu eristykseen tai karanteeniin. Karanteeni kestää torstaihin 19.8.2021 saakka.

Karanteenin aikana Kipinässä vierailut on sallittu vain saattohoitotapauksissa.

Muissa Petäjäkodin tiloissa ei ole vierailukieltoa, mutta vierailuja suositellaan välttämään karanteenin ajan eli 19.8.2021 saakka.

Karanteenin tarkoitus on rajoittaa mahdollista viruksen leviämistä mahdollinen tartuntaketju katkaisemalla. Karanteeniin asettaminen ei automaattisesti tarkoita, että olisi saanut tartunnan. Kyseessä on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan.