Luvassa on erityinen musiikkikokemus keskellä luontoa, kun Sumuhai eli Olli Penttinen järjestää kolme ensimmäistä akustista keikkaansa Petäjäveden luontokohteilla. – Aluksi ajattelin, että olisi säävaraus, mutta kyllä minä sinne menen, vaikka on mikä keli, Penttinen lupaa.

 

 

Sumuhai tuo musiikin metsään

 

Nyt jos koskaan on hyvä tilaisuus lähteä tutustumaan Petäjäveden luontokohteisiin, sillä Sumuhai eli petäjävetinen laulaja-lauluntekijä Olli Penttinen järjestää niissä kolme kaikille avointa ja maksutonta nuotiokeikkaa.

Perjantaina 21.5. Sumuhai esiintyy Ramin Töllillä ja perjantaina 4.6. Tampinkierroksella. Esiintymispaikka sen kun komistuu, kun lauantaina 5.6. musisoidaan vielä Karhunahtaalla. Tampille ja Karhunahtaalle miehen ja kitaran mukaan tulee Tanja Mähönen syntikoineen ja taustalaulamaan.

Nuotiokeikat alkavat kello 19 ja jokainen voi ottaa laavuille omat makkarat ja eväät mukaan.

Penttinen on tunnettu muista kokoonpanoista, mutta vuosi sitten hän alkoi tehdä lisäksi kokonaan omaa musiikkia. Sumuhai kuulosti sopivan mystiseltä esiintyjänimeltä.

Viime keväänä Penttinen äänitti studiolla ensimmäiset kappaleensa ja nyt on ilmestymässä jo toinen EP-levy. Sumuhain uudet kappaleet julkaistaan tällä viikolla Spotifyssä. Uudella levyllä soittaa ja laulaa myös Tanja Mähönen.

Litmassa asuvalle Penttiselle Petäjäveden luontokohteet ovat tuttuja. Hän tykkää käydä vaelluksilla luonnossa ja kansallispuistoissa. Penttisen kappaleissa onkin aina luonto vahvasti läsnä, ja toki niissä on myös omia tunteita, ajatuksia ja paikkoja.

Sumuhain levynkansissa on meri ja tyttö.

Kappaleet ovat syntyneet vaihdellen. – Viime talvena tuli biisi ja teksti mieleen hiihtäessä, mikä oli tosi ärsyttävää, kun koitapa siinä pitää mielessä, kun on vielä 10 kilometriä jäljellä.

Joku on sanonut, että Sumuhai on folkia tai dreampoppia, mutta Penttisen mielestä parhaiten tyyliä voisi kuvailla maalaisromanttiseksi, urbaanivivahteella. – Genre riippuu päivästä, Penttinen nauraa.