Kimmo Rauhamäki & Painava sanan konsertin jälkeen Aleksis Kiven runot jäävät takuuvarmasti mieleen: ”Mitä minä huolin, veitikka nuori, jolla on rinta kuin Tunturi-vuori”. Rock-poeettisessa konsertissa runojaan lausuu Seppo Ojala (vasemmalla). Lauantain etäkeikalla puikoissa Mikko Nislin, Kimmo Strömberg, Markus Pirkkalainen, Pasi Pekkarinen, Kimmo Rauhamäki ja Jari Pekkilä. 

 

 

Kiven runot taipuivat nykyajan rock-lyriikoiksi

 

Luvassa on yllätys! Lauantaina julkaistaan rock-poeettinen konsertti Kimmo Rauhamäen Aleksis Kiven runoista tehdyistä kappaleista ja entisen kirkkoherra Seppo Ojalan lausumista omista runoista ja Markku Koskisen tekstistä. Konserttivideo tulee nähtäville Petäjäveden kunnan YouTube-kanavalle lauantaina 8.5. kello 18. Neuvoja videon äärelle löytämiseksi tulee Facebookiin ensiesityksen lähestyessä.

Rauhamäen säveltämät kappaleet vievät mennessään. Uskomatonta, kuinka noin 150 vuotta sitten kirjoitetut tekstit istuvat tähän päivään aivan luontevasti. Rauhamäki kertookin, että kappaleet syntyivät yllättävän helposti. Hän on kunnioittanut alkuperäistä tekstiä, eikä ole tehnyt Kiven runoihin muutoksia.

Rauhamäen (laulu, kitara) lisäksi kokoonpanossa musisoivat tutut Petäjäveden miehet: Kimmo Strömberg (basso, taustalaulu), Markus Pirkkalainen (laulu, kitara, runonlausunta), Mikko Nislin (piano, koskettimet, hanuri), Pasi Pekkarinen (rummut, perkussionit) ja Jari Pekkilä (kitara, mandoliini).

Etäkonsertin tekniikasta ja editoinnista vastaa Perttu Mujo. Kuvaajina toimivat Pepe Strömberg ja Olli Koponen.

 

 

Konsertin tuottajana on kunnan kulttuuritoimi. – Koronavuoden aikana ei ole voitu järjestää juuri mitään kulttuuritapahtumia kuntalaisille, joten tämä etäkeikka on nyt yllätys ja piristys kaikille petäjävetisille, kulttuurituottaja Olli Koponen kertoo.

Etäkeikalla kuullaan kuusi kappaletta, ja myöhemmin Aleksis Kiven runoista tehdyistä kappaleista julkaistaan kokopitkä levy. Lisäksi levyllä soittaa ukuleleä Rauhamäen poika Oliver Koivunen, 13. Ehkä live-keikkaakin on luvassa, kunhan koronatilanne sen sallii.

Lisäksi Rauhamäki on tehnyt jo uusia biisejä Eino Leinon runoista.

Ojala kirjoitti runoja varta vasten konserttia varten. Ensimmäinen runo on nimeltään Kivelle:

”Kenen lauluja laulan, kuka viisas on. Kenen sanoja luon, kuka mestari on. Lie parhain taitaja Aleksis Kivi. Häneltä lauluuni piirtyy kaunein rivi.” – SK