Rokotusvuorossa ovat riskiryhmäläiset

 

Seututerveyskeskuksessa koronavirusrokotusvuorossa ovat:

· Yli 65-vuotiaat riskiryhmät 1 ja 2 (AstraZenecan rokote), joille soitetaan rokotusaika henkilökohtaisesti.

· Yli 70-vuotiaat on pääasiassa rokotettu. Jos ei vielä ole saanut rokotusta ja sen haluaa, voi soittaa numeroon 014 269 0540 ma-to klo 8-11. Numero on tarkoitettu vain perumisia ja yli 70-vuotiaiden soittoja varten.

 

Perjantaista 23.4. alkaen:

· 50-64-vuotiaat riskiryhmät 1 ja 2 (Modernan ja Biontech-Pfizerin -rokotteet). Rokotusajan voi varata 23.4. alkaen sähköisesti täällä.

 

Rokotteen merkkiä ei voi itse valita, vaan rokotuksissa käytetään kulloinkin saatavilla olevaa rokotetta.

 

AstraZenecan rokotteen hyödyt ovat paljon suuremmat kuin siihen liitetyt mahdolliset harvinaiset haitat. Koronaan liittyvä vakavan sairauden riski rokotteen ottamiseen verrattuna on erittäin paljon suurempi. AstraZenecan rokotteen suojateho vakavaa koronainfektiota vastaan on erinomainen. THL:n mukaan AstraZenecan rokotteen käyttö jatkuu toistaiseksi Suomessa 65 vuotta täyttäneillä ja sitä vanhemmilla, sillä tämän ikäisillä verisuonitukoksia ei ole todettu. Varovaisuusperiaatteen vuoksi AstraZenecan rokotetta ei kuitenkaan anneta niille 65 vuotta täyttäneille, jotka ovat aikaisemmin sairastaneet harvinaisen aivolaskimotukoksen eli sinustromboosin (alle 60 tapausta Keski-Suomessa) tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian eli verihiutaleniukkuuden (HIT). Aikaisemmin sairastettu aivoinfarkti, aivoverenvuoto tai lukinkalvonalainen vuoto ei ole este rokotteen antamiselle. Myöskään aikaisemmin sairastettu keuhkoveritulppa tai syvä laskimotukos esimerkiksi alaraajoissa ei ole este AstraZenecan rokotteen antamiselle.