Poliisi tiedottaa: Vietä vappu oman lähipiirisi kanssa

 

Sisä-Suomen poliisi kehottaa viettämään vappua maltillisesti vain lähipiirin kanssa ja noudattamaan edelleen alueellisia ohjeita ja rajoituksia. – Vietä vappu oman lähipiirisi kanssa. Pandemiaa ei ole vielä voitettu, ja riskit ovat yhä olemassa. Kokoontuminen keskustoihin tai puistoihin ei vielä ole turvallista. Kun vielä jaksamme noudattaa ohjeita ja rajoituksia, niin saamme ehkä kesäksi enemmän mahdollisuuksia myös liikkumiseen ja ystävien tapaamiseen, muistuttaa valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja ylikomisario Harri Nojonen Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

Tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla pitää vielä välttää. Poliisi tekee näkyvää valvontaa kaikissa Sisä-Suomen alueen taajamissa. Poliisi valvoo yleistä järjestystä ja turvallisuutta sekä kokoontumisrajoitusten ja ravintolatoiminnan rajoitusten noudattamista. Jos poliisi havaitsee kiellettyjä tapahtumia tai tilaisuuksia, ne päätetään ensisijaisesti neuvoin, kehotuksin ja käskyin.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston määräämä  kymmenen hengen kokoontumisrajoitus on voimassa Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella 30.4.2021 asti. 1.5.2021 lähtien alueen kokoontumisrajoitus rajataan 20 henkeen. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston määräys on voimassa 16.5.2021 asti.

Poliisi vetoaa vanhempiin seuraamaan lasten ja nuorten tekemisiä vappuna. Poliisi valvoo vappuna erityisesti myös alaikäisten päihteiden käyttöä. Poliisi pyytää aikuisia seuraamaan lasten ja nuorten tekemisiä ja pyytää muistuttamaan heitä koronaan liittyvistä kokoontumisrajoituksista ja alaikäisten alkoholinkäyttökiellosta. – Vahva suositukseni kaikille vanhemmille: Keskustele nuorten ja etenkin alaikäisten kanssa vappusuunnitelmista ja seuraa heidän tekemisiään. Vanhempien vastuu on myös omalta osaltaan muistuttaa lapsia ja nuoria koronaan liittyvistä kokoontumisrajoista, muistuttaa Nojonen.