KSSHP:n alueella riskiryhmään 1 kuuluvien rokotukset ovat käynnistyneet

 

Keski-Suomen koronarokoteryhmän kokouksessa todettiin tänään, että riskiryhmään 1 kuuluvien rokotukset ovat käynnistyneet hyvin koko sairaanhoitopiirin alueella. Jyväskylän alueella, Muuramessa ja Saarikassa on alettu rokottamaan jo myös riskiryhmään 2 kuuluvia henkilöitä. Myös muualla riskiryhmään 2 kuuluvia aloitetaan rokottaa lähiviikkoina ensimmäisellä rokotteella.

Koronarokotekoordinaatioryhmä haluaa muistuttaa KSSHP:n asukkaita vielä siitä, että AstraZeneca rokotteen hyödyt ovat paljon suuremmat kuin siihen liitetyt mahdolliset haitat. Kokouksessa todettiinkin, että AstraZeneca on turvallinen ja tehokas rokote yli 65-vuotiaille, eikä rokotetta voi valita rokotustilanteessa. Koronaan liittyvä vakavan sairauden riski rokotteen ottamiseen verrattuna on erittäin paljon suurempi.

Kokouksessa keskusteltiin myös massarokotuksista, joiden arveltiin käynnistyvän näillä näkymin kesäkuussa. Tämän hetken tiedon mukaan myös massarokotukset annettaisiin ikäjärjestyksessä. Tähän odotetaan vielä THL:n virallista ohjeistusta.

Alueen terveyskeskuksiin on tullut paljon kyselyitä myös siitä, milloin koronaan sairastuneiden henkilöiden tulisi ottaa rokote. Linjaus sairaanhoitopiirin alueella on THL:n ohjeiden mukainen. Ohjeiden mukaan koronavirusrokote kannattaa antaa koronaan sairastuneille puolen vuoden päästä sairastumisesta.