Seurakuntaliitos tyrmättiin taas

 

Petäjäveden kirkkoneuvoston kokous esittää 6.4. kokoontuvalle valtuustolle, ettei liitytä Keuruun seurakuntaan.

Äänet jakautuivat itsenäisen seurakunnan puolesta 6-3, samoin kuin joulukuussakin. Liitoksen kannalla olivat Anna-Maria Huuskonen, Kai Paltamaa ja Laura Laitinen. Jari Koskenranta esitti Eila Koivuniemen kannattamana, ettei liitytä. Liitosta vastaan äänestivät heidän lisäkseen Seppo Rantapuska, Sirkku Kuukkanen, Jukka Ohra-Aho ja Pirkko Saarinen.

Keuruun seurakunta ei halua avata liitosneuvotteluja uudestaan, mitä Petäjäveden kirkkovaltuusto esitti viimeksi päätöstä tehdessään. Petäjävesi olisi kuitenkin edelleen tervetullut liittymään Keuruuseen vanhoilla ehdoilla. Multian liittyminen Keuruun seurakuntaan etenee suunnitelmien mukaan. Multian seurakunta irtisanoi Petäjävedeltä talouspäällikkönsä toukokuun loppuun. Petäjäveden kirkkoherra hoitaa Multian kirkkoherran pestiä tuomiokapitulin päätöksellä 31.8. asti.

Lopullinen päätös Keuruun seurakuntaan liittymisestä tehdään kirkkovaltuuston kokouksessa 6.4. kello 18. Kokous striimataan.

Petäjäveden seurakunnan viime vuoden tilinpäätös on alijäämäinen -24.552 euroa. Tilinpäätöstä kirkkovaltuusto käsittelee kesäkuussa.