Rokotusannoksia tullaan jakamaan maakunnan alueelle ikäjakauman perusteella

 

KSSHP:n koronarokotekoordinaatioryhmä kävi tänään läpi oman sairaanhoitopiirin rokotekattavuutta yli 70-vuotiaiden osalta. Eri kuntien ja kuntayhtymien antamien raporttien mukaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on rokotettu tähän mennessä pääosin kaikki yli 80-vuotiaat.

Yli 70-vuotiaiden rokotekattavuudessa on puolestaan suuriakin eroja, riippuen kuntien väestörakenteesta. Esimerkiksi pohjoisessa Keski-Suomessa yli 70-vuotiaiden osuus kunnan väestöstä on suurempi kuin esimerkiksi Muuramessa tai Jyväskylässä. Jotta KSSHP:n alueella saadaan rokotuskattavuus täytettyä yli 70-vuotiaiden osalta, rokotusannoksia tullaan jakamaan maakunnan alueelle ikäjakauman perusteella. THL:n ohjeistuksen mukaan koko Suomessa täytyy huolehtia siitä, että suurimpaan riskiryhmään kuuluvat henkilöt eli yli 70-vuotiaat täytyy rokottaa kokonaisuudessaan ennen kaikkia muita ryhmiä. Tämän ryhmän rokotukset halutaan myös KSSHP:n alueella saada nopeasti ja tasapuolisesti toteutettua, ennen kuin siirrytään alle 70-vuotiaiden riskiryhmien rokotuksiin.

Tällä hetkellä odotetaan THL:n virallista tietoa siitä, toteutuuko ensi viikon maanantaista alkaen se, että Astra Zeneca -rokotetta saisi antaa vain yli 65-vuotiaille ja jos näin on, mitä tehdään niiden henkilöiden kanssa, jotka ovat alle 65-vuotiaina jo saaneet yhden Astra Zeneca annoksen.

Kuntien edustajia muistutetaan siitä, että he varmentaisivat omalla alueellaan mahdollisen yhteistyötarpeen massarokotusten aikana yksityisten toimijoiden kanssa.