Ministeriöltä odotetaan tarkennuksia suljetaanko ravintolat myös Keski-Suomessa – Koronanyrkki painottaa, että mahdollinen ravitsemisliikkeiden aukiolon väliaikainen rajoittaminen alueittain on eduskunnan ja Valtioneuvoston käsissä

 

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä ns. Koronanyrkki keskusteli tänään ravintoloita koskevasta väliaikaisesta toiminnan rajoittamisesta. Eduskunta hyväksyi tänään maanantaina ravintoloiden väliaikaisen sulkemisen mahdollistavan lain puolilta päivin. Sulku tulee voimaan maanantain ja tiistain välisenä yönä kello 0.00.

Alueellisilla Koronanyrkeillä ei ole valtaa päättää ravintoloita koskevista suluista, vaan asia on lain voimaantulon jälkeen Valtioneuvoston päätettävissä.

Koronanyrkin kokouksessa todettiin myös, että KSSHP:n alue Jyväskylää lukuun ottamatta on edelleen perustasolla. Jyväskylä puolestaan täyttää edelleen mm. koronan ilmaantuvuuden perusteella kiihtymisvaiheen kriteeristön. Johtoryhmä ei nähnyt tarpeelliseksi antaa KSSHP:n alueelle uusia rajoituksia, nyt voimassaolevien rajoitusten lisäksi.