Päivitetty Seututerveyskeskuksen koronarokotetiedote – Ajanvaraus vakavia perussairauksia sairastaville avataan tänään

Seututerveyskeskuksen kuntien väestön koronarokotusten ajanvaraus yli 80-vuotiaille on alkanut perjantaina 12.2. Koronarokotusajan voi varata sähköisesti tai puhelimitse. Ajanvaraus vakavia perussairauksia sairastaville avataan tänään keskiviikkona 17.2., ajanvaraus tälle väestöryhmälle alkuun vain puhelimitse. Sekä sähköinen että puhelinajanvaraus 70–80 vuotiaille avataan aikaisintaan viikolla 8–9.

Rokotukset etenevät ja ajanvaraus avautuu väestöryhmittäin sitä mukaa kun rokotteita saadaan. Rokotetehon varmistamiseksi tarvitaan kaksi rokoteannosta, niin että tehosterokote annetaan 12 viikon päästä ensimmäisestä rokotuksesta.

 

Koronarokotuksen sähköinen ajanvaraus

 

Ajanvarauksen sujuvuuden takaamiseksi suosittelemme ensisijaisesti sähköistä ajanvarausta täällä. Sähköinen ajanvaraus vaatii vahvan Suomi.fi-tunnistautumisen. Kirjauduttuasi sähköiseen ajanvaraukseen, järjestelmä tarjoaa sinulle koronarokotuksen ajanvarausta heti etusivulla, jos kuulut sillä hetkellä rokotettavaan ikäryhmään. Voit hakea sinulle sopivan rokotusajan vapaana olevista ajoista. Samalla kerralla varataan aika myös tehosterokotukselle. Ajanvaraus on onnistunut, kun järjestelmä antaa vahvistuksen varauksesta. Varmistussoittoa puhelinajanvaraukseen ei tuolloin tarvita.

Jos rokotettavan omaishoitaja (1 hlö) ei täytä rokotusvuorossa olevan ikäryhmän kriteerejä, hänet voidaan rokottaa samalla kertaa rokotettavan kanssa, jos rokotteita vain on saatavilla. Tässä tilanteessa hänen ei siis tarvitse varata omaa aikaa. Muutoin jokaisen rokotettavan on varattava oma henkilökohtainen rokotusaika.

 

Koronarokotuksen puhelinajanvaraus

 

Tarvittaessa ajan voi varata myös puhelimitse p. 014 269 0540. Koronarokotuspuhelin palvelee ma-to klo 8–11 ja 12–14 sekä pe klo 8–11. Jos puhelin on varattu, jätäthän takaisinsoittopyynnön. Puheluita tulee runsaasti joskus isoinakin ryppäinä, joten välillä takaisinsoittoa voi joutua odottamaan useita päiviä. Jokaiselle soittopyynnön jättäneelle kuitenkin soitetaan takaisin. Seuraamme tilannetta aktiivisesti ja pyrimme reagoimaan puhelujen määriin lisäämällä tarvittaessa henkilökuntaa takaisinsoittoviiveen minimoimiseksi.

Puhelinnumero on tarkoitettu vain rokotusajanvarausta varten. Aikaa ei voi varata, jos et kuulu sillä hetkellä rokotusvuorossa olevaan väestöryhmään.

Muissa korona-asioissa palvelee koronapuhelin p. 014 269 8180 arkisin klo 8–16 ja viikonloppuisin klo 9–15.

 

 

Rokotukset toteutetaan seuraavassa järjestyksessä kaikille halukkaille:

 

1. Laukaan ja Keuruun infektiovuodeosastojen henkilökunta.

Ensimmäinen rokotus annettu n. 100 %:lle.

 

2. Infektiopotilaita hoitavat lääkärit, hoitohenkilökunta ja koronanäytteenottajat.

Ensimmäinen rokotus annettu n. 100 %:lle.

 

3. Ympärivuorokautisen hoivan henkilökunta ja asukkaat sekä koronarokottajat.

Ensimmäinen rokotus annettu n. 95 %:lle. Viikon sisällä tavoite 100 %.

 

4. Yli 70-vuotiaat ja heidän kanssaan asuvat omaishoitajat, alkaen yli 80 vuotiaista (Pfizerin ja BioNTechin sekä Modernan rokotteet vain yli 70-vuotiaille).

Ajanvaraus yli 80-vuotiaille on käynnissä.  Varaa aika tästä.
Ajanvaraus 70–80 vuotiaille avataan aikaisintaan viikolla 8–9.

 

5. 65-69 -vuotiaat vakavia perussairauksia sairastavat (AstraZenecan rokote).

Ajanvaraus vakavia perussairauksia sairastaville avataan keskiviikkona 17.2., ajanvaraus alkuun vain puhelimitse.
puolisoa ei voida rokottaa samalla.

 

6. Joutsan vuodeosaston henkilökunta ja kotihoidon asiakaskäyntejä tekevä henkilökunta sekä vanhushuollossa säännöllisesti toimivat lääkärit ja hoitajat.

Ajanvaraus ei vielä käynnissä.

 

7. Muu henkilökunta alkaen potilasvastaanottoa pitävistä sekä muu väestö.

Ajanvaraus ei vielä käynnissä.

 

 

Vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila:

-Elinsiirto tai kantasolusiirto
-Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
-Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
-Vaikea krooninen munuaissairaus
-Vaikea krooninen keuhkosairaus
-Lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
-Downin oireyhtymä (aikuiset)