KSSHP:n alueen kunnat ovat siirtymässä yli 80-vuotiaiden rokottamiseen – alle 70-vuotiaita riskiryhmiin kuuluvia pystytään tunnistamaan KSSHP:n alueella potilasrekisteristä

 

Seututerveyskeskuksen kuntien väestön koronarokotukset aloitetaan väestöryhmittäin ajanvarauksella tänään perjantaina 12.2. Rokotusajanvaraus avataan THL:n määrittelemän rokotusjärjestyksen mukaan ensimmäisenä yli 80-vuotiaille.

Petäjävedellä kotihoidon asiakkaiden rokotukset aloitetaan ensi viikolla.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin Koronarokotekoordinaatioryhmä totesi eilisessä kokouksessaan, että koronarokotusten osalta sairaanhoitopiirin alue on siirtymässä yli 80-vuotiaiden kotona asuvien rokottamiseen. Tämän jälkeen rokotusvuorossa ovat yli 70-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat henkilöt – tätä varten KSSHP:n potilasrekisteristä pyritään THL:n priorisointijärjestyksen mukaisesti tunnistamaan ne henkilöt, jotka ovat oikeutettuja saamaan nimenomaan riskiryhmiin kuuluvana koronarokotteen.

THL:n ylläpitämä rokotusrekisteri laahaa jäljessä ja sen kattavuus on KSSHP:n osalta noin 50%.  THL on pyytänyt kuntia tarkistamaan, että perusterveydenhuoltoon luodussa avohoidon hoitoilmoituksessa (Avohilmossa) yhteydet toimivat, jotta rokotukset saadaan ajantasaisesti kansalliseen rekisteriin. Koronarokotuksia ei voida antaa erikoissairaanhoitoa tarjoavassa Sairaala Novassa, koska perusterveydenhuollossa oleva Avohilmo-rekisteri ei ole siellä käytössä ja rokotukset muutoinkin ovat kuntien tehtävänä.

Kaksi rokoteannosta saaneiden työntekijöiden ei tarvitse jäädä karanteeniin, vaikka he olisivat altistuneet koronalle. Kokoontumisrajoituksia, maskisuosituksia ja muita koronavarotoimia on kuitenkin noudatettava, vaikka yksikön työntekijät olisikin rokotettu. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, milloin seuraavat terveydenhuollon työntekijäryhmät rokotetaan. Päätöksen tästä tekee THL.

 

Lisätietoja rokoteajanvarauksesta löytyy täältä.