Rokotukset alkavat KSSHP:n alueella laajemmin

 

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä (Koronanyrkki) päätyi tämänpäiväisessä kokouksessaan suosittelemaan toisen asteen oppilaitoksille etäopetuksesta luopumista kuntakohtaisten harkintojen perusteella 18.1.2021 alkaen. Koronanyrkin mielestä lähiopetukseen voidaan siirtyä, jos oppilaitoksissa käytetään opetuksen järjestämisessä turvavälejä ja niissä käytettäisiin maskeja valtakunnallisen suositusten mukaisesti.

THL suosittelee kasvomaskin käyttöä koko maassa. Epidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheessa maskisuositus koskee peruskouluja kuudennesta luokasta lähtien sekä toisen asteen oppilaitoksia ja korkeakouluja. Peruskoulussa maskisuositusta toteutetaan luokka-asteittain riippumatta yksittäisten oppilaiden iästä.

Koronanyrkki keskusteli myös yleisesti KSSHP:n alueen epidemiologisesta tilanteesta ja totesi sen olevan edelleen kiihtymisvaiheessa vaikkakin tartuntaluvut ovat viime aikoina olleet varsin maltillisia. Nyrkissä todettiin, että vaikka tartuntaluvut ovat pienentyneet, tilanteesta on vaikea tehdä mitään johtopäätöksiä, koska samanaikaisesti myös testausmäärät ovat vähentyneet.

Koronanyrkille annettiin myös tilannekatsaus koronarokotteiden osalta KSSHP:n alueella. Rokotukset alkoivat viime viikolla Keski-Suomen keskussairaalassa ja Jyväskylän kaupungissa valtioneuvoston ohjeiden mukaisesti koronapotilaita eturintamassa hoitaville henkilöille. Tällä viikolla rokotukset aloitetaan myös eri puolilla Keski-Suomen sairaanhoitopiiriä Valtioneuvoston kriteerejä noudattaen.

Jatkossa KSSHP:n alueella uusista rokotteista puolet tullaan antamaan kolmen viikon jälkeen ns. toisena rokotteena ja puolet jaetaan ensimmäisenä rokotteena koronarokotteen saaville henkilöille.