Veteraanien joulumuistamiskierros aloitettiin perjantaiaamuna Petäjäkodilta, jossa asuu neljä Petäjäveden veteraania tai leskeä. Lahjoitukset toivat Niina Ylennysmäki, Raija Rinteelä ja Yrjö Vakkilainen, ja ne ottivat vastaan hoitajat Elina Manerus ja Päivi Vulli. Osa Petäjäkodin asukkaista odottaa jo kovasti joulua. Koronatilanteesta huolimatta Petäjäkodille saadaan aattona (oman talon) Joulupukkikin vierailulle.

 

 

Sotiemme veteraaneja ja leskiä muistetaan kukin ja paketein

 

Petäjäveden sotaveteraaneille ja heidän leskilleen lähdettiin tänä aamuna viemään joulua muistamiset. Even Kukan Eva-Lea Roppola lahjoitti joulutähdet kaikille, ja myös Petäjäkodin soluihin. Jouluapua Petäjäveden lapsiperheille ja yksinäisille -ryhmän kautta ja petäjävetisten lahjoittajien avulla Niina Ylennysmäki sai koottua joulupaketit, joissa oli fleecepeitot, kahvia, silliä sekä maustekakku tai saaristolaisleipä. Yrjö Vakkilainen kertoo, että Petäjäveden Sotaveteraanit ovat joka vuosi joulun alla muistaneet veteraaneja. Tänä vuonna paketteihin sujautettiin led-kynttilät ja samalla toimitetaan perille Kirkonkylän koulun oppilaiden tekemät joulukortit.

Petäjäveden sotaveteraaneista ja leskistä osa asuu Petäjäkodilla ja Pihlajarinteellä, osa kotonaan. Petäjäveden sotaveteraanit ja lesket ovat Oiva Savolainen, Terttu Pietiläinen, Marja Melkas, Sanna Pakkanen, Helli Valkonen, Martta Rahikainen, Aarne Soanjärvi, Veikko Piensuo, Väinö Hyvönen, Ilmi Korpela, Marja Kapanen, Liisa Rohula ja Maikki Jurvanen. – SK