Kuvassa Petäjäveden seurakunnan tämän kauden kirkkovaltuusto, joka tekee tammikuussa lopullisen päätöksen Petäjäveden seurakunnan yhdistämisestä Keuruun ja Multian seurakuntien kanssa.

 

 

Petäjäveden kirkkoneuvosto tyrmäsi liittämisen Keuruun seurakuntaan äänin 6-3

Valtuustot tekevät lopullisen päätöksen tammikuussa

 

Petäjäveden, Keuruun ja Multian seurakuntien kirkkoneuvostot kokoontuivat tällä viikolla päättämään omista esityksistään kirkkovaltuustoille koskien kolmen seurakunnan suunniteltua rakennemuutosta. Pohjaesitys kaikissa seurakunnissa oli sama: Petäjäveden ja Multian seurakunnat lakkautetaan ja liitetään Keuruun seurakuntaan.

Tiedotteen mukaan keskustelu oli jokaisessa kokouksessa vilkasta.

Petäjäveden kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan 15.12. esittää kirkkovaltuustolle, että Petäjäveden seurakunta ei liity Keuruun seurakuntaan äänin 6-3. Seurakuntien yhdistämisen puolesta äänestivät Anna-Maria Huuskonen, Kai Paltamaa ja kirkkoherra, puheenjohtaja Laura Laitinen. Seurakuntien yhdistämistä vastaan vastaan äänestyksessä oli enemmistö: Jari Koskenranta, Seppo Rantapuska, Jukka Ohra-Aho, Sirkku Kuukkanen, Eila Koivuniemi ja Pirkko Saarinen.

Multian kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan 17.12. esittää yksimielisesti kirkkovaltuustolle, että Multian seurakunta liittyy Keuruun seurakuntaan. Multian kirkkoneuvosto jätti päätökseen kuitenkin ponnen siitä, että he olisivat toivoneet, että kaikki kolme seurakuntaa olisi lakkautettu ja olisi perustettu uusi, yhteinen seurakunta.

Keuruun kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan 17.12. jättää asian pöydälle lisäselvityksiä varten. Keuruun kirkkoneuvosto kokoontuu uudelleen joulunpyhien jälkeen päättämään asiasta.

Kaikkien kolmen seurakuntien kirkkovaltuustot tekevät lopulliset päätökset tammikuussa. Petäjäveden kirkkovaltuusto kokoontuu tiistaina 19.1. kello 18 ja kokous striimataan yleisölle. Multialla kokous on aiemmin, 14.1. kello 18 ja sekin striimataan. Keuruun valtuusto kokoontuu samana iltana kuin Petäjävesi 19.1. kello 17.30 alkaen. – SK