Perjantai hämärtyi Toinilan valon, värin ja musiikin juhlaan

 

Perjantaina illan hämärtyessä Taidetila Toinilassa vietettiin valoista ja väreistä innoituksen saanutta syysjuhlaa ToiniLIGHT-tapahtuman merkeissä. Paikalle tuli satakunta kävijää ja ilta kiinnosti erityisesti lapsiperheitä.

Taidepolulla päästiin tutkimaan uv-taskulampun valossa lasten työpajassa aiemmin syksyllä toteutettuja uv-teoksia.

Tapahtumassa oli mahdollisuus ihastella myös Toinilan sisätiloihin ripustettua Valonlähde-taidenäyttelyä, jonka taiteilijoina ovat Petäjäveden kirkonkylän koulun kuviskerholaiset taiteilijapariskunta Johanna Juvosen ja Biagio Rosan ohjauksessa. Esillä oli myös Juvosen ja Rosan kierrätysteemalla toteutettu valotaideteos Valoisaa tulevaisuutta kohden.

Visuaalisen tunnelman ohella paikan päällä saatiin nauttia uudella kokoonpanolla esiintyvän Dinosaurusten Pelastajat -yhtyeen livemusiikista. Kokoonpanoon kuuluu nyt Olli Penttisen (kitara) lisäksi Aino Tornberg (laulu, ukulele) sekä Roosa Tourunen (haitari, laulu).Yhtyeen pophenkinen kansanmusiikki on saanut uudenlaisia sävyjä uusien instrumenttien ja jäsenten myötä.

Valoon ja varjoon keskittyvä monitaiteinen kaikille avoin tapahtuma on ollut Juvosen ja Rosan haave. Tapahtuman mahdollistamiseen antoi apuaan Petäjäveden kunta ja kulttuurituottaja Olli Koponen. Taidepolun teoksiin voi vielä tutustua omatoimisesti ja nuorisotalo Feenixiltä saa tarvittaessa lainaan uv-lampun, jonka valossa polun varrelta saattaa paljastua jos jonkinmoista mörrimöykkyä. – NK

 

Koko Toinilan rakennus oli väritetty ja valaistu teeman mukaisesti. Värin, valon ja varjon leikkiä Toinilan ruutuikkunassa.

Dinosaurusten Pelastajat -yhtye esiintyi tapahtuman teeman mukaisesti hämyisässä tunnelmassa. Yhtyeen pophenkinen kansanmusiikki on saanut uudenlaisia sävyjä uusien instrumenttien ja jäsenten myötä.

”Valonlähde”-näyttelyssä lapset ovat saaneet ilmaista luovuuttaan näyttelyn teemaa vapaasti tulkiten keskittymällä teoksissaan itselleen merkityksellisiin asioihin. Taidepolun varrelta paljastui mitä mielikuvituksellisimpia hahmoja. Tapahtuman järjestäjä Biagio Rosa ihailee lapsissa taiteen tekijöinä erityisesti rajatonta mielikuvitusta ja ennakkoluulotonta luovuutta.

Kolmiosaisessa valotaideteoksessa ”Valoisaa tulevaisuutta kohden” on kierrätetty Käsi- ja taideteollisuuskoululta jääneitä kankaanpainantaseuloja.