Koronatilanne siirsi kesäkuussa vanhan kirkon Rakasta minut vahvaksi! -esityksen, mutta Ritva Oksanen toi ilon tiistaisella kahvikonsertillaan. Ainutlaatuisen karismaattista esiityntyjää ja taiteilijaa tuli kuulemaan Petäjäveden kirkkoon koronarajoitusten mukainen maksimimäärä, yli sata henkeä. Valikoituja kappaleita säesti flyygelillä kanttori Leena Giers-Koljonen.

 

 

Oksanen toi iloa ja tunnetta koronaerämaahan

 

 

– Rakasta minut vahvaksi! Älä kysy mitä saat, älä ehdollista, älä käy tunteiden vaihdolla kauppaa. Anna katetta kyselemättä! Tuhlaa, niin kuin et ikinä elämässä olisi kuvitellut tuhlaavasi. Sytytä minut, niin liekki valaisee sinuakin. Jää sulaa. Ja olet elossa taas!

 

Iho nousi kananlihalle koko ajan, kun näyttelijä-laulaja Ritva Oksanen lausui tekstejä ja lauloi valikoituja kappaleita Petäjäveden kirkossa. Etenkin Aino Suholan runoteksti Rakasta minut vahvaksi! kosketti. Kokonaisuus piti alun perin esittää vanhassa kirkossa kesäkuussa, mutta koronatilanne siirsi sen.

Puolituntinen kokonaisuus otsikolla Älä ole yksin, tule kirkkokahveille hujahti, mutta silti jäi tunne, kuinka Oksanen pystyy ihmeellisesti puoleen tuntiin tuomaan niin paljon tunnetta ja sanomaa – kokonaisuus oli upea ja lopuksi laulettiin yhdessä Maa on niin kaunis.

Oksanen osaa täyttää tilan jokaista kuulijaa varten. Kirkkoherra Laura Laitinen totesikin, että Oksasella on lahja, että hänen esiintyessään tulee tunne, että tämä kaikki on vain minua varten.

– Tämä aika on osoittanut, että yhteen tulemisella on valtava merkitys, Laitinen lisäsi.

Oksanen lähtee mökiltä taas Helsingin kotiin talveksi. Työn alla on uusi projekti Kikka-elokuvan parissa ja kuvaukset alkavat jo talven aikana.

 

– Ihmisyyteni syntyy matkalla sinusta minuun ja minusta sinuun. Kun sinä näet minut kokonaan ja minä itseni sinun silmistäsi, lakkaan pelkäämästä. Lakkaan olemasta yksin. – SK