Joel, Jasmiini ja Joosef Jylhä, Esa ja Iina Pajumäki, Markus ja Iivo Makkonen sekä Timo ja Samuli Syrjänen osallistuivat toiseen isä-lapsi-iltaan perhekeskuksella kahvittelun, juttelun ja leikin merkeissä.

 

 

Isä-lapsi-illoissa ollaan rennosti ja samassa veneessä

 

Perhekeskuksella kokoontuvat kerran kuussa isät ja lapset, ja vertaisohjaajana toimii Petäjäkallion päiväkodilta ja lasten nassikkapainistakin tuttu Esa Pajumäki, joka saa samalla itsekin laatuaikaa Iina-tyttärensä kanssa.
– En koe kuitenkaan olevani täällä mikään varsinainen ohjaaja, kaikki ollaan samassa veneessä, Pajumäki tuumaa.

Vapaamuotoisissa ja rennoissa isä-lapsi-illoissa tutustutaan ja jutellaan varsinkin isyydestä kahvittelun ja leikin lomassa. Samalla saadaan yhteistä aikaa oman lapsen kanssa ja mukaan voi tulla vaikka yhdenkin lapsen kanssa kahden kesken. Sijaintinsa puolesta on kätevää käydä samalla kirjastossa.

Viime torstaina oli toinen isäilta ja paikalla oli Pajumäen lisäksi kolme isää lapsineen. – Meillä vaimo sanoi, että hän oli ajatellut, että voitaisiin Iivon kanssa tulla tänne, Markus Makkonen nauraa. Kaksivuotias Iivo selvittää, että äiti onkin nyt samaan aikaan kirjastossa. Makkosen perhe on vasta muuttanut Petäjävedelle, eikä tuttuja täältä juuri vielä ole, joten senkin puolesta oli mukava tulla mukaan.

Joel Jylhä toteaa, että heilläkin tämä oli alun perin vaimon idea. – Se onkin yleinen kanava, Pajumäki nauraa.

Joosefin ja Jasmiinin kanssa mukaan tulleen Joel Jylhän mielestä ilta oli mukavaa, vapaata oleskelua sekä lapsille että isälle.

Isä-illat ovat vetäneet uusia kuntalaisia ilmeisen hyvin, sillä myös Samuli Syrjäsen perhe on vastikään muuttanut Petäjävedelle hyvän talon perässä. Isä-ilta Timo-pojan kanssa sujui mukavasti leikin, lelujen ja eväiden syönnin lomassa.

Perhekeskuksen isä-lapsi-illat iseille ja alle kouluikäisille lapsille pidetään torstaina 26.11. ja 17.12 kello 17-19 välillä, ja uudet kävijät ovat tervetulleita. Isäiltoja jatketaan ensi vuonnakin, jos niin toivotaan.

Lisäksi perhekeskuksella on keskiviikkoisin MLL:n perhekahvila kello 9.30-11, ja torstaisin ja perjantaisin avoin päiväkoti kello 9-13 (ilmainen ruokailu kello 11.15). Tiistaisin seurakuntakodilla kokoontuu perhekerho kello 9.30-12 (edullinen ruokailumahdollisuus). – SK