Kenttä mustana väkeä

 

Hevosmiesten mukaan kävijöitä oli noin 200-300. – Laita siihen, että kenttä oli mustana väkeä, tuumasi Veijo Wilén.

Petäjäveden Hevosystäväinseura juhli sunnuntaina 75-vuotista taivaltaan monipuolisella ja ehdottoman hyväntuulisella hevostapahtumallaan Ruununhaan raviradalla. Heppaelämyksiä oli tarjolla joka lähtöön ja keli todella suosi.

Harjoitusravilähtöön osallistui kuusi eritasoista hevosta. Harjoituksessa tärkeintä oli, ”että kaikki saatiin maalin”, mutta mainittakoon nyt, että ensimmäiseksi tuli kengitysnäytöksen pitäneen Pekka Piiraisen Hope of Nazareth. Laura Mäkinen ratsasti Lilian Rolssillaan.

Petäjäveden kuuluisin ravihevonen Polara sai nauttia hevoshieronnasta. Johanna Niiles-Hautasen terapia-aasit Sohvi ja Aaron sekä muut tapahtuman hevoset, minihevonen ja ponit saivat roimasti rapsutuksia. Lasten kepparikisaa juostiin kolmessa sarjassa ja kaikki ohjastajat palkittiin. Myös poniajelu ja talutusratsastus oli lasten mieleen.

Hevostapahtuman kiinnostavin eläin oli hetken aikaa kana, kun kukkolotossa jännitettiin, kenen arvontanumeron päälle se kakkaa – tai munii. Tuomaroinnin hoiti Kari Huumo ja seuran puheenjohtaja Markku Koskela. Täytekakun voitti lopulta Jorma Pahkala. – SK