Kunnanjohtajan matkalaskuepäselvyyksien käsittelyä jatketaan maanantaina

 

Maanantaina kokoontuva kunnanhallitus keskustelee myös kunnanjohtaja Eero Vainiolle mahdollisesti liikaa maksettujen etuuksien 2017-2019 käsittelystä. BDO Oy:n tekemän erityistilintarkastuksen mukaan Vainiolla on epäselviä matkalaskuja  noin 2.000 euron edestä.

Esityslistan mukaan vaihtoehtoina on joko jättää perimättä ylimääräisiä korvauksia takaisin ja katsoa ne veronalaiseksi palkkatuloksi, tai sitten sovitaan jo maksettujen ylimääräisten etuuksien takaisinmaksusta. Vuoden 2017 osalta takaisinperintä tai verotuksen oikaisu on mahdollista vuoden 2020 loppuun mennessä, 2018 vuoden 2021 loppuun mennessä ja 2019 vuoden 2022 loppuun mennessä.

Esityslistassa todetaan, että kunnanjohtajan kuulemiset on hoidettu asian suhteen 3.8. ja 24.8. kunnanhallituksen kokouksissa. Kunnanjohtajalle on annettu mahdollisuus toimittaa kirjallinen vastine ja tositteet kunnanhallituksen kokoukseen 14.9. mennessä.

Vainio jätti keskiviikkona 9.9. irtisanomisilmoituksensa ja työsuhde päättyy 8.11.2020. Vainio valittiin maanantaina Raision kaupunginjohtajaksi. – SK