Petäjäveden metsänhoitoyhdistyksessä yhdistyy vankka kokemus uusimpaan tietoon, kun taloon on saatu uusi metsäasiantuntija Anton Sulkula. Oikealla mhy:n tie- ja metsäasiantuntija Ville Pätynen.

 

 

Kova kattaus tietoa ja kokemusta

 

Keski-Suomen Metsänhoitoyhdistys on saanut Petäjävedelle uuden metsäasiantuntijan Anton Sulkulan. Muuramessa asuva 25-vuotias Sulkula valmistui kesällä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta metsätalousinsinööriksi. Juuret ovat Multialla ja hän on suvussaan metsämies jo kolmannessa polvessa.

Sulkula vastaa eteläisen Petäjäveden asiakkaista ja Jarmo Räty pohjoisen Petäjäveden metsänomistajista. Metsäasiantuntija Ville Pätynen saa vastuulleen jatkossa tieasiat. Sinikka Nokelaisen jäätyä eläkkeelle Papintien toimistolta vapautui tilaa sen verran, että Pätynen on siirtänyt työpisteensä Petäjävedelle, vaikka toimialuetta onkin koko Keski-Suomi. Juha Sydänmaa vastaa mhy:n kiinteistöasioista Petäjävedellä, Keuruulla, Multialla ja Saarijärvellä.

– Työ ei ole enää pelkkää neuvontaa. Hyvin kokonaisvaltaista metsäkiinteistöjen hoitoa aina tilakäynneistä verotukseen asti, Pätynen kuvailee. Paljon voidaan tarvittaessa hoitaa asioita myös etänä.

Petäjävedellä on yksityisten omistamaa metsää noin 30.000 hehtaaria ja metsänomistajia on 700. – Petäjävetiset metsänomistajat ovat mukavaa ja tarkkaa porukkaa. Täällä metsä kiinnostaa.

Nykypäivänä metsiä hoidetaan kestävästi virkistys-, luonto- ja sosiaaliset arvot huomioiden, ja metsiä hoidetaan Petäjävedelläkin ajatellen näitä kolmea seikkaa. Sulkulan mukaan myös nykykoulutus panostaa tähän. – SK