Koskensaaren Naula-Trialin reitillä oli kymmenen tarkkailujaksoa. Vilkku Selin ajoi voittoon TR3J-luokassa.

 

 

SM-kausi aloitettiin Koskensaarelta

 

Koskensaaren Naula-Trial oli tänä vuonna kauden ensimmäinen SM-osakilpailu, kun koronavirus perui tapahtumat alkukesältä. Kannulanperän maastossa ajotaitojaan koetteli vajaat neljäkymmentä kilpailijaa, kahdeksassa luokassa.

– Enemmän saisi kilpailijoita olla, kisoissa pyörii sama, melko pieni porukka, Suomen Moottoriliiton trialin lajipäällikkö Veijo Matinaho totesi. Keski-Suomen Moottorikerhon Naula-Trialia hän kehui hyvin järjestetyksi kisaksi.

– Täällä on ammattimiehet asialla. Ja onhan täällä hienot maisematkin, Matinaho totesi. Myös järjestelyistä toisena kilpailunjohtajana vastannut Martti Malmberg oli tyytyväinen.

– Ihan hyvin on kaikki mennyt ja kilpailijat ovat olleet tyytyväisiä. Tuloksissa ei ole isompia yllätyksiä, TR1-luokan voittaja oli sama kuin viime vuonna, Malmberg kertoo.

Luokan voitti Hämeen Moottorikerhoa edustava Timo Myöhänen, sama mies, joka voitti viime vuonna myös koko SM-sarjan. TR2-luokan vei nimiinsä Max Parkkonen (EMK), TR3-luokan Pertti Teräsahde (SsMK), TR3J -luokan Vilkku Selin (HäMK), TR4V-luokan Staffan Flossel (EMK), TR4 -luokan Konsta Haapanen (HäMK), TR5-luokan Kauko Kuusinen (TeMK) ja TR5J-luokan paras oli Aaro Sämpi (MPT)

TR1-luokassa toiseksi ajanut jyväskyläläinen, Jämsän seudun Moottorikerhoa edustava Jere Karjalainen kuvaili tämänvuotisen Naula-Trialin jaksoja hieman teknisemmiksi kuin aiemmin.

– Hyvin samantapaisia jaksot kuitenkin olivat kuin ennenkin täällä, ja hienosti onnistuneet. Niissä oli haastetta, viisi virhepistettäkin tuli herkästi. Minä tykkäsin kyllä tosi paljon, Karjalainen kehui kilpailun jälkeen. Omaa ajoaan hän kuvaili vaihtelevaksi.

– Tuli tosi hyviä onnistumisia, mutta myös epäonnistumisia. Nyt on ollut todella pitkä tauko kisoissa ja minulta vielä murtui käsi toukokuussa, sekin haittasi vähän ajamista, Karjalainen kertoi. – Mutta keli oli kiva ja oli tosi mukavaa ajaa.

TR5J-luokassa Salpausselän Moottorikerhoa edustava kymmenenvuotias Juho-Pekka Reijo Lahdesta oli ensimmäistä kertaa ajamassa SM-kisoissa. Trialia nuori mies on ajanut kuusivuotiaasta lähtien, isän opissa, ja osallistunut noin kymmeneen kilpailuun.

– Vähän vaikeampia jaksoja oli kuin aiemmissa kisoissa, joissa olen ollut mukana. Reitti oli ihan hyvä ja minulla meni ihan hyvin, Juho-Pekka Reijo totesi kilpailun jälkeen. – TL

 

 

 

Hämeen Moottorikerhoa edustava Timo Myöhänen taituroi viimevuotiseen tapaan voittoon Koskensaaren Naula-Trialissa.

TR1-luokassa toiseksi ajaneella Jere Karjalaisella oli hymy herkässä kisan jälkeen. – Timolle täytyy nostaa hattua, hän ajoi hienosti, Karjalainen kehui voittajaa.