Halkokankaan asukasyhdistyksen tämän kesän uutuus oli kirjalaatikko. Pihakirppistapahtumassa laatikon sisältöä tutki muun muassa Ella Penttinen.

 

 

Pihakirppis ja muuta mukavaa yhdessä

 

– Tosi kiva tapahtuma. En yleensä kiertele kovin paljon kirpputoreilla, Heinähatun kirppiksellä olen käynyt. Tänne tulin, kun sattui niin hyvä ilma, ensimmäistä kertaa Halkokankaan pihakirppistapahtumassa lauantaina käynyt Päivi Lempiäinen kertoi.

Halkokankaalle pystytettiin kirppispöytiä nyt kolmatta kertaa. Pihakirppistapahtumasta vastaa Halkokankaan asukasyhdistys.

– Tänä kesänä koronatilanne hieman mietitytti. Kyselimme ihmisiltä etukäteen, haluavatko he tapahtumaa, pihakirppistapahtuman järjestelytoimikuntaan kuuluva Teija Metso kertoo. Tapahtuma kiinnosti ja mukaan lähti yksitoista myyjää.

– Väkeäkin on käynyt ihan kivasti, Teija Metso toteaa.

Halkokankaalla tehdään muutakin yhdessä. Halkokankaan asukasyhdistys järjestää pihakirppiksen lisäksi muun muassa yhteisiä makkaranpaistotapahtumia niin talvella kuin keväälläkin, talvella lasketaan yhdessä pulkalla ja keväisin kokoonnutaan leikkikentällä. Kaksi viikoittaista sählyvuoroa saavat myös väen liikkeelle.

– Asukkaat ovat lähteneet toimintaan hyvin mukaan, myös kakkosalueelle muuttaneet uudet perheet ovat pikku hiljaa tulleet mukaan, Halkokankaan asukasyhdistyksen puheenjohtaja Jari Lehtinen kertoo.

– Lisäksi täällä on muutakin kuin asukasyhdistyksen järjestämää yhteistä toimintaa. Meillä on muun muassa joka kesä naapuruston yhteiset kesäjuhlat, kääntöpaikan kekkerit, ja alueen miehet pitivät juuri frisbeegolfkisat, Teija Metso kertoo.

– Tämä on hyvin yhteisöllinen ja hyvä alue. Naapurit tuntevat toisensa ja pienten lasten kanssa täällä on turvallista olla, vuodesta 2013 asti Halkokankaalla asunut Teija Metso toteaa.

Tämän kesän uutuus alueella oli asukasyhdistyksen organisoima kirjalaatikko, josta sai ottaa itselleen kesälukemista ja halutessaan myös jättää kirjoja tai pelejä toisten iloksi.

– Kirjat ovat vaihtuneet tosi paljon ja välillä laatikossa on ollut palapelejä ja cd-levyjä. Varmaan laitamme kirjalaatikon ensi kesänäkin; jos vaikka saisimme sen kiertämään useammassa pihassa, nyt tämä on ollut lähinnä meillä ja yhdessä toisessa pihassa, Teija Metso kertoo. – TL

 

 

Varpu Altti kertoo kiertelevänsä kirppareita ja etsivänsä niiltä lähinnä sisustustavaroita sekä jonkin verran vaatteita. Halkokankaan pihakirppikselläkin hän on käynyt myös aikaisempina vuosina, Päivi Lempiäinen sen sijaan oli Halkokankaan pihakirppiksellä ensimmäistä kertaa.