Petäjäveden kunta jakaa maskeja vähävaraisille keskiviikosta alkaen

 

Petäjäveden kunta jakaa kasvomaskeja huomenna keskiviikkona 19.8. alkaen vähävaraisille henkilöille pienissä erissä kunnan kirjastosta sen aukioloaikoina. Maskeja voi noutaa kirjastosta maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin kello 12-19 ja keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 11-16.

Suomen hallitus teki 13.8. 2020 periaatepäätöksen kansalaisia koskevista hengityssuojainten käytöstä perustuen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositukseen. Maskin käyttöä suositellaan yli 15-vuotiaille joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää, koronavirustestiin hakeutuville henkilöille matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella, sekä riskialueelta Suomeen saapuville matkustajille heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Kuntalaiset vastaavat itse maskien hankinnasta, joita voi hankkia maskeja myyvistä vähittäisliikkeistä. Kunnat on velvoitettu siihen, että maskeja on saatavilla vähävaraisille ilmaiseksi. Suojaamiseen voi käyttää myös kangasmaskeja.