Koronasta huolimatta vanhalla kirkolla tänä vuonna jo 10 000 kävijää

 

– Elokuun loppuun mennessä kävijöitä on miltei 10.000, kertoo Petäjäveden vanhan kirkon kesästä hankepäällikkö Katriina Holm.

– Tänä vuonna korona on vaikuttanut erityisesti ryhmien ja ulkomaalaisten vierailijoiden vähenemiseen kirkolta. Aikaisempina vuosina kävijämäärää ovat kasvattaneet myös kesäkonsertit. Myös toukokuun kaikki ryhmävierailut jouduttiin perumaan koronan vuoksi.

Holmin mukaan heinäkuu oli kuitenkin ennätyksellinen kävijöiden osalta, sillä yli puolet koko vuoden kävijöistä vieraili vanhalla kirkolla tuolloin. – Myös muissa kotimaan kohteissa on nähty kotimaan matkailijoiden vierailubuumi heinäkuulla.

Kävijämäärä oli viime vuonna 13.009, edellisvuonna 2018 13.654 ja vuonna 2017 13.582 henkeä. Valtaosa vanhan kirkon kävijöistä käy kesällä.

– Uusista teemakierroksista saatiin positiivista palautetta ja on hienoa, että voimme nyt kertoa vanhan kirkon tarinaa entistä monipuolisemmin, Holm iloitsee.

Holm arvelee, että vuokrattavien polkupyörien osalta nähdään kiinnostus ehkä selkeämmin ensi vuonna, sillä pyörät saatiin tänä kesänä vasta heinäkuussa.

Lampaat lähtivät viime viikolla kotitilalleen. Vanha kirkko on syyskuusta alkaen auki ennakkovarauksella koronasääntöjä kuullen.

Valtatien varren levikkeellä toimiva jäätelökioski on auki syyskuun loppuun saakka. – SK