Petäjävesi-Seura avasi upean valokuvanäyttelyn kahvila Freesiin

 

Petäjävesi-Seura on pitkään kerännyt kuvia 1960- ja 70-luvuilta arjesta ja juhlasta. Vihdoin näyttely Arkea ja juhlaa on valmis, vaikka koronakin viivästytti sen avaamista.

Koska hanke tallentaa paikkakunnan historiaa, Petäjävesi-Seura sai Opetusministeriöltä tukea, jolla hankittiin digitaalinen kuvakehys ja skanneri. Kuvien suurennokset on tehnyt Pentti Valkeajärvi ja kuvat toimitetaan myös maakunta-arkistoon.

Petäjävesi-Seura keräsi kuvia kirjaston kautta ja järjesti kuvailtoja kylillä ja kirkonkylällä. Näyttelyyn valikoitui sata kuvaa 20 yksityiseltä ihmiseltä sekä Petäjävesi-lehden ja Petäjävesi-Seuran kokoelmista. Suurin osa kuvista on Petäjävedeltä ja niistä voi bongata tuttuja, ”niitä entisiä nuoria”. Mukana on runsaasti kuvia maataloustöistä ja lapsiperheiden arjesta. Juhlakuvissa istutaan kahvipöydässä, kuten suomalaiseen kulttuuriin kuuluu.

Kuvat on valikoitu aihe edellä, eikä kuvan teknisiä ominaisuuksia ajatellen.

Näyttelypaikka Petäjävedeltä oli vaikea löytää, koska tilan pitää olla valvottu. – Toivottavasti tämä hyödyttää molemmin puolin ja tuo myös uusia asiakkaita kahvilalle, Päivi Tyrväinen sanoo.

Varsinaisia avajaisia ei koronan vuoksi järjestetä. – SK

 

Arkea ja juhlaa -valokuvanäyttely Freesissä syksyyn saakka aukioloaikoina (ma-to 10-16.30, pe 10-16). Vapaa pääsy. Näyttelyn kuvasuurennoksia voi varata, ja näyttelyn jälkeen ostaa 20 eurolla (tuotto seuralle).

 

 

Päivi Tyrväinen, Pentti Valkeajärvi, Eija Wilmi, Päivi Koskenranta ja Pia Taipale Petäjävesi-Seurasta pystyttivät näyttelyn maanantaina kahvila Freesiin.