Maikki Ruuska meinasi pistää puutarhansa oven säppiin, mutta tuli vielä toisiin aatoksiin ja nyt kukkatarjonta on parhaimmillaan. Petäjäveden Puutarhalla asiakkaita palvelee myös kesätyöntekijä Saana Hänninen.

 

 

Petäjäveden Puutarhan viides kesä alkaa

 

 

– Olin jo päättänyt, et-ten enää avaa puutarhaa, mutta jouluna, kun kesän tilaukset piti tehdä, päätin, että pidän vielä tämän kesän auki, Petäjäveden Puutarhan yrittäjä Maikki Ruuska kertoo. Petäjäveden Puutarha on nyt auki viidettä kesää ja yrityksellä on paljon vakioasiakkaita. Kesätöihin myyjäksi pääsi melkein naapurista Saana Hänninen, 17.

Perinteisten kesäkukkien lisäksi puutarhalla on uutuuksia vaikka kuinka: Britan kukkaa, daalioita, kesäneilikkaa… Ja kyynelveripisara on joka kesä todella suosittu. Moni tykkää nyt myös helppohoitoisista kesäistutuksista, joissa ei ole yhtään kukkivaa kukkaa, vaan näyttävyyttä haetaan erilaisilla lehdillä. Esimerkiksi tilkkulehti, hopeaputous, muratti ja lankaköynnös sopivat niihin hyvin.

Amppelin sijaan myös yrttisäkeissä voi kasvattaa kukkia. – Silloin ruukku ei näy ja pussi naamioituu kukan sisään, Hänninen esittelee.

Ruuska ostaa kesäkukat pieninä taimina, mutta yrtit hän kasvattaa siemenestä saakka. – Kun keväällä kasvihuoneen lämmitin hajosi, niin yrttejä meni aika paljon, samoin osa tomaateista, Ruuska harmittelee.

Puutarhalta saakin kukkien lisäksi yrttilaatikoita, mansikkaa, tomaattia ja kesäkurpitsaa, joka on todella kysyttyä. Myös yritysasiakkaita on paljon ja tarjonnassa myös haudanhoitopalvelua.

Päätyökseen yrittäjä tekee kuitenkin kiinteistönhuoltoa.

Tulevaisuuden suunnitelmissa on perustaa kokonaan uusi marjatarha yhdessä toisen yrittäjän kanssa. – SK