Oi aikoja, oi tapoja! Petäjäveden kirjaston aarteista löytyy tähänkin aikaan sopivia ohjeistuksia: ”Jos kodissanne esiintyy tarttuvaa tautia, ilmoittakaa siitä kirjastonhoitajalle ennen palautusta.”

 

 

Petäjäveden kirjasto avataan mahdollisimman pian

 

Suomen hallitus linjasi maanantaina, että kirjastojen uloslainaus voidaan aloittaa heti, mutta julkiset paikat – mukaan lukien kirjastot – avataan vasta kesäkuun alussa. Petäjäveden kunnankirjasto pyritään avaamaan mahdollisimman ripeästi, turvallisuus sekä viimeisimmät ohjeet huomioiden.

Petäjäveden kirjaston väki odottaa vielä ministeriön tarkennuksia ja kirjaston avautumisesta tiedotetaan mahdollisimman pian. Osa kirjastojen palveluista pyritään ottamaan käyttöön mahdollisuuksien mukaan jo toukokuun aikana. Esimerkiksi varatun aineiston nouto voi onnistua mahdollisuuksien mukaan ehkä jo tämän viikon aikana.

– Se olisi ainakin hyväksi ensiavuksi asiakkaillemme, kirjastonjohtaja Heli Laitinen iloitsee. – SK