Iisa Tikkasesta tulee isona lääkäri. – Ihminen kokonaisuudessaan kiinnostaa minua. En halua yleislääkäriksi, mutta en vielä tiedä mihin haluan erikoistua, kun kiinnostaa niin monia asia, Tikkanen tuumaa. Petäjäveden lukion ylioppilaat lakitetaan lauantaina 30.5. ja moni pitää koronatilanteen vuoksi juhlat vähän myöhemmin. Tikkasten kotona Halkokankaalla juhlitaan esikoisen lakkiaisia 6. kesäkuuta.

 

 

Lauantaina lakitetaan!

 

Petäjäveden lukiosta pääsee tänä keväänä ylioppilaaksi 18 nuorta. Petäjäveden lukion ylioppilasjuhla pidetään auditorio Miilussa lauantaina 30.5. kello 11 alkaen. Koronatilanteen vuoksi juhla järjestetään kuitenkin kokonaan ilman yleisöä, mutta se striimataan nettiin katsojille. Vielä on epäselvää, miten ja kenelle lauantain juhlista striimaus näkyy, mutta ainakin Petäjävesi-lehden Facebook-sivuille laitetaan video lakituksesta.

Ylioppilasjuhla myös videoidaan niin, että ylioppilaat saavat sen halutessaan muistoksi tallenteena. Myös yhdeksäsluokkalaisten päättöjuhla videoidaan. Videoinnit hoitaa Jere Malila.

Yksi valkolakin päähänsä saavista on Iisa Tikkanen. Tikkanen kirjoitti äidinkielestä E:n ja on muutenkin kirjoittamisesta kiinnostunut. – Ilman lukemista ei äidinkielen kirjoituksissa voi pärjätä hyvin, Tikkanen toteaa. – Tykkään lukea, ja luen aika paljon ja kaikenlaista. Nyt kevään aikana olen lukenut kolme kaunokirjallista teosta ja kuunnellut pari. Tykkään kyllä enemmän lukea kirjoja kuin kuunnella. Luen myös tosi paljon kännykästä uutisia ja artikkeleita.

Tikkanen kirjoitti jo viime syksynä englannin ja biologian. Nyt keväällä hän kirjoitti myös muun muassa pitkän matematiikan. Koronatilanne aikaisti kirjoituksia ja Tikkanen jätti suosiolla biologian uusimisen tulevalle syksylle, koska ei ollut ehtinyt valmistautumaan siihen.
Ensi syksynä Tikkanen kirjoittaa ylimääräisinä aineina vielä kemian ja fysiikan. Niihin valmistautuminen antaa hyvää pohjaa myös lääketieteellisen pääsykokeisiin lukemiseen.

Lääkiksen pääsykokeissa Tikkanen kokeilumielessä kävikin jo, mutta aikoo ensi keväänä hakea toden teolla. Tuleva välivuosi kuluukin työnteon ja pääsykokeisiin valmistautumisen merkeissä. Ensisijaisesti Tikkanen hakeutuu Kuopioon.

Tikkanen teki lukio-opintonsa melko vauhdilla, sillä 9. luokan jälkeen hän oli vuoden Jämsän kristillisessä kansanopistossa lukioon valmistavalla linjalla, jossa aloitti lukio-opintonsa. Ensimmäisen vuoden aikana Tikkanen oli myös kolme kuukautta Amerikassa sukulaistensa luona hoitamassa lapsia ja oppimassa englannin kieltä paremmin. – Siitä oli älyttömästi apua ja lukion englannissa olen ollut sellainen seiskan oppilas. Ilman Amerikan kuukausia tuskin olisin saanut kursseja edes läpi.

Tikkanen kiittää, että Petäjäveden lukiossa opettajat joustavat, antavat aikaansa ja auttavat, jos vaikkapa jokin kurssi tuottaa vaikeuksia. – Pienessä koulussa tutut opettajat tuntevat oppilaansa ja opetus on yksilöllisempää, Tikkanen sanoo.

– Petäjäveden lukiossa on myös toimivat palvelut. Opinto-ohjausaikoja saa nopeasti ja myös terveys- ja mielenterveyspalvelut toimivat hyvin. Isoissa lukioissa joutuu odottamaan kauan, ennen kuin pääsee juttusille. – SK