Jäätelökahvila Konttinenttaali avataan vanhan kirkon levikkeellä mahdollisimman pian. – Kaikki muu on valmiina, nyt vain odottelemme sähkötöiden valmistumista, Erja Rosala kertoo.

 

 

 

Konttikahvila odottelee sähköjä

 

 

Erja Rosala avaa konttikahvilan jäätelönmyynteineen vanhan kirkon levikkeelle heti, kun paikalle saadaan sähköt ja ne saadaan asennettua konttiin. Ely-keskuksen lupa toiminnalle on jo olemassa, nyt vain odotellaan sähkötöiden valmistumista.

– Toiveena minulla oli päästä aloittamaan kesäkuun ensimmäisellä viikolla, se ei nyt varmaan ihan toteudu. Meidän puolelta kaikki on valmiina, myyntitila kunnostettu, siirrettävä terassi rakennettu ja terassikalusteetkin maalattu, Rosala kertoo.

Koronarajoitusten takia jäätelönmyyntiä ei nyt saa aloittaa buffet-tyyppisenä, vaan myyjä annostelee sekä jäätelön, että lisukkeet asiakkaan toiveen mukaan.

– Se oli helposti toteutettava muutos. Lisukkeet ovat asiakkaan nähtävillä, joten niistä pääsee helposti valitsemaan, Rosala toteaa.

– Mikäli tilanne muuttuu ja buffeet sallitaan, siirrymme alkuperäiseen suunnitelmaan eli asiakkaat voivat annostella itse jäätelön ja lisukkeet ja niistä maksetaan painon mukaan.

Jäätelöannosten lisäksi konttikahvilassa myydään pakattuja jäätelöitä, kylmiä ja kuumia juomia sekä suolaisia ja makeita kahvileipiä.

– Ja välillä voimme laittaa grillin pihalle ja paistaa muurinpohjalettuja, Rosala lupailee.

Terassin Rosalat ovat rakentaneet paloista siten, että sekin on helppo tuoda paikalle ja viedä taas syksyllä pois. Asiakaspaikkoja terassille tulee reilut kymmenen.

– Tuomme levikkeelle myös jätehuoltoyhtiöltä vuokratun vessan, joten vessan puute ei rajoita asiakaspaikkojen määrää, Rosala sanoo.

Konttikahvila on tarkoitus pitää levikkeellä syyskuun loppuun asti, sitten sekä myyntikontti ja terassi että vessa viedään pois.

– Avoinna jäätelönmyynti on joka päivä vähintään yhdestätoista iltaseitsemään, tarvittaessa pitempäänkin, Rosala sanoo. – TL