Kaikkia poikkeusoloista johtuvia kunnan lomautuksia ei pureta

 

Maanantaina kokoontunut kunnanhallitus linjasi, että vaikka kunnan yt-neuvottelujen jälkeen maan hallitus ilmoitti poikkeusolojen rajoitusten purkamisesta, poikkeusolot vaikuttavat edelleen kesäajan järjestelyihin ja osa suunnitelluista kunnan henkilöstön lomautuksista toteutuu. Lomautukset tulevat koskemaan 21-37 henkilöä. Lopullinen henkilömäärä tarkentuu rajoitustoimenpiteiden purkamisen ja henkilöstöresurssitarpeiden mukaan.

Kunnanhallitus linjasi kokouksessaan oman näkemyksensä Petäjäveden vanhan kirkon matkailu- ja kulttuuripalveluhankkeen jatkosuunnitelmista. Kolmivuotinen hanke käynnistyi huhtikuussa 2018 ja hanke jatkuu ensi vuoden maaliskuun loppuun. Kunnanhallitus totesi, että se näkee hankkeen tekemän työn arvokkaana, sitä tulisi jatkaa ja rahoittaa toimintaa yhteistyössä säätiön ja seurakunnan kanssa.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin perussopimusta ollaan muuttamassa niin, että jäsenkuntien osuudet kuntayhtymän peruspääomasta jaettaisiin asukasluvun mukaan ja kuntayhtymän ylimmäksi toimielimeksi tulisi yhtymäkokous valtuuston tilalle. Petäjäveden kunta kannattaa esitettyjä muutoksia, koska uusi malli parantaa huomattavasti Petäjäveden omistajaohjausmahdollisuuksia ja se huomioi kuntien erilaiset kehityspolut ja on sellaisena tasapuolinen ja tarkoituksenmukainen mekanismi. – SK