”Hyvässä seurassa on hyvä harrastaa”

 

Petäjäveden Petäjäiset ja Petäjäveden kunta palkitsi ansioituneita urheilijoitaan, liikunnan harrastajia ja paikallisen liikunnan edistäjiä viime vuodelta jo toisen kerran järjestetyssä Petäjäveden urheilugaalassa. Sivistystoimenjohtaja Timo Holm kuvaili puheessaan kunnan ja Petäjäisten yhteistyötä.

– Yhteistyö on yhtä vanhaa kuin koko Petäjäisten historiakin eli olemme tehneet hyvää yhteistyötä jo 85 vuoden ajan. Yhteistyön muodot ovat vuosien ja vuosikymmenten aikana muuttuneet. Perusidea, kuntalaisten liikuntaharrastusten mahdollistaminen, on kuitenkin säilynyt kaikki nämä yhteiset vuodet, Holm sanoi.

Koska 2020-luvun kuntaa on kuvattu hyvinvointikunnaksi, kunnan tehtävänä on edistää kuntalaisten hyvinvointia. – Tässä työssä kunta tarvitsee entistä enemmän yhteistyökumppaneita. Kunnan resurssit – niin kuin tiedätte – etenkin henkilöstön osalta ovat vuosi vuodelta niukentuneet. Liikunnanohjaajia meillä ei enää ole, Holm totesi.

– Petäjäisten tarjoamat harrastemahdollisuudet etenkin lapsille ja nuorille ovat äärimmäisen tärkeä ja hieno asia. Ei pelkästään siksi, että lapsille ja nuorille on tarjolla mahdollisuus harrastaa eri liikuntamuotoja, vaan myös siksi, että ohjattu liikuntaharrastus urheiluseurassa edesauttaa lapsen sosiaalista kasvua ja tukee äitien ja isien kasvatustyötä.

Holm kiitti, kuinka yleisseurana Petäjäiset onkin kasvattajaseura sanan varsinaisessa merkityksessä. – Täällä on edullista ja helppoa hakeutua yllättävän monenkin lajin pariin. Kunta tarjoaa edelleen maksuttomat liikuntapaikat paikallisten urheiluseurojen käyttöön.

– Ja näin kuntalaisen näkökulmasta seura tarjoaa loistavan mahdollisuuden yhteisöllisyyden kokemiseen: harrastuksen parissa on helppo tutustua toisiin ihmisiin. Urheiluseura antaa mahdollisuuden hyödyntää omaa osaamistasi oletpa sitten valmentaja, ohjaaja, huoltaja tai muussa järjestelyhommassa. Hyvässä seurassa on hyvä harrastaa.

Kunta palkitsi vuonna 2019 menestyneistä urheilijoista Eemil Helanderin ja Wilhelmiina Harjun. Helanderin hiihtovauhtia ei lumeton talvi ole hidastanut ja treeneissä hän käy Laajavuoressa. Helander on aivan ylivoimainen nuorten kisoissa ja pistää jo kampoihin aikuisten kisoissa. Seuraavat aikuisten SM-kisat hiihdetään 31.1.-2.2. Vöyrillä ja hiihtoja voi seurata TV2:selta. Harju taas voitti viime kaudella sarjassaan kolmiloikan suomenmestaruuden.Kunta palkitsi myös Matti Heinäsen pitkäaikaisesta ja vaikuttavasta kuntalaisten liikuntaa edistävästä työstä. Heinänen on tehnyt hyvää työtä Seurayhtymässä ja Petäjäveden kuntosalilla sen perustamisesta lähtien.

Petäjäiset palkitsi Vuoden urheilijana Heikki Syrjälän, joka on voittanut viime vuonna kolme SM-kultaa voimannostossa. Kaikki PetPetin palkinnonsaajat kuvien alla. – SK

 

 

Johtokunnan palkinnot:

Vuoden urheilija Heikki Syrjälä, Vuoden valmentaja Kalle Simonaho, Vuoden vetäjä Sanna Piispanen, Hikipisarat Marko Huuskonen, Kimmo Toivonen ja Juha Rusila, Vuoden urheiluperhe Kuukkaset, Vuoden jalkapalloilija Pyry Tuominen, Vuoden naisjalkapalloilija Tanja Leppänen, Vuoden poikajalkapalloilija Konsta Kuukkanen, Vuoden tyttöjalkapalloilija Iida Lehtomäki, Vuoden nuori lentopalloilija Saga Koivikko, Vuoden nuori yleisurheilija Eetu Saramäki, Vuoden joukkue lentopallon E-juniorit Jenna Hietala, Anni Seeland, Sofia Koivikko, Eerika Lindholm, Fiia Lampinen, Venla Piispanen, Elvi Vilhunen ja valmentaja Sanna Piispanen, Vuoden teko pienten jalkapalloryhmä 4-5v ja 6-7v., vetäjät Olli-Pekka Mäkelä, Onni Kovanen ja Chutited Pisin, Marko Alapiha ja Marko Metso, Nuoret vetäjät jalkapallossa Onni Kovanen, Chutited Pisin ja Emmi Kanerva, lentopallossa Henna Rothovius ja Emma Siirilä, SM-mitalistit Mikko Stenström, Heikki Syrjälä, Tapio Hokkanen, Jukka Hokkanen, Jari Nurminen, Esikuvapalkinto Saara Holm, Erikoispalkinnot Matti Heinänen ja Ilpo Kukkonen.

Yu-jaoston palkinnot:

A-rajan ylittäneet yleisurheilijat Joona Viitala, Roope Viitala, Eetu Saramäki, Nico Hirsiaho, Tino Hirsiaho, B-rajan ylittäneet yleisurheilijat Konsta Kuukkanen, Veeti Viitala.

Lentopallojaoston palkinnot:

Taitopelaaja Elvi Vilhunen, Asennepelaaja Fiia Lampinen, Hikipisara Sofia Koivikko ja Anni Huuskonen, Rakkaudesta lajiin Fanni Lampinen ja Matilda Pihlajamäki.

Jalkapallojaoston palkinnot:

2014/2015 ja 2012/2013 kaikille mitalit, 2012/2013 Vahvin puolustaja Hermanni Meronen, Tsemppari Patrik Alapiha, Vuoden taistelija Alexandra Laajavaara, Vilma Haarala, Enna Ijäs, 2010/2011 Vuoden reilu pelikaveri Juho Suonsaari, Vuoden ahkerin treenaaja Messi Lipsanen, Vuoden tulokas Justus Juntunen, 2009 Vuoden tulokas Aatu Korkiavuori, Vuoden joukkuepelaaja Juho Ketola, Vuoden tsemppari Jere Hiironen, 2008 Vuoden uurastaja Oliver Stier, Vuoden luottovahvistus Eero Kuukkanen, 2006/2007 Vuoden kehittyjä Samu Korkiavuori, Aktiivinen treenaaja Elias Hiltunen, Miehet Aktiivisin Chutited Pisin, Positiivisin Elmeri Seppänen, Maalintekijä Pyry Tuominen, Kauden kanuuna Marko Kallioinen, Aikuisten jalkapallokoulu Vuoden tsemppari Kai Paltamaa, Vuoden koululainen Jarkko Kovanen, Hapin pytty Ville Laurio.