Petäjävetiset auttoivat lähimmäistään – kiitos kuuluu kaikille auttaneille

 

Joulun lapsi -keräykseen maailmalle lähti Petäjävedeltä 44 valmista lahjaa. – Lisäksi meiltä lähti neljä kuljetuslaatikollista lahjoitettuja pientavaraa, kuten neulottuja villasukkia, lapasia, pipoja ja muutakin uutta lahjoiksi sopivaa, kertoo Riitta Kokkinen.

– Pientavaroista sitten kokoavat Patmoksen varastolla lisää lahjoja ja täydentävät, jos jokin lahjalaatikko on jäänyt vajaaksi. Meidän kauttamme lähti myös Keuruulla kerätyt lahjat. Kiitos kaikille keräykseen osallistuneelle, Kokkinen sanoo.

Petäjäveden seurakunnallakin oli tänä vuonna oma joulukeräys, jota koordinoi diakoni Riikka Jussila. Lahjoituskasseja on tullut parikymmentä ja lisäksi yksittäisiä tuotteita. – 15 kassia olen jo jakanut, osa on odottamassa tulevia sovittuja tapaamisia, Jussila kertoo.

– En ole jemmannut kasseja ihan siihen viimeiseen viikkoon joulun alle, vaan olen jakanut niitä sitä mukaa kun niitä tulee ja asiakkaita käy. Kassin saaja saa sen kassin, mikä kulloinkin on jaossa. Jos on ollut mahdollisuutta vähän valita, niin sitten isommalle perheelle valitsen vähän isomman kassin tai täydennän kassia jollain irtotuotteilla.

Koska seurakunnan jakamat lahjoitustuotteet ovat säilyviä ja ihan jokapäiväistä käyttötavaraa, ne tulevat todennäköisesti jossain kohtaa käyttöön. Silloin kun raha on tiukilla, on yhdelläkin lahjaksi saadulla kahvipaketilla suuri merkitys.

Joulukassit kulkevat hyvin arkisesti milloin missäkin kassissa, eikä niitä Jussilan mukaan sen kummemmin pakkailla.

– Jos kasseja lahjoitetaan meille niin paljon, että jaettavaa on runsaasti, ovat ruoka-avun vapaaehtoiset luvanneet jakaa niitä vielä joulun alla. Ja jos lahjoituksia on joulun jälkeen, jaan niitä asiakkaille joulun jälkeenkin, Jussila kertoo.

– Iloitsen siitä, että ihmiset ovat lahjoittamaan lähteneet ja rohkaisen siihen, ettei mikään lahjoitettu elintarvike tai käyttötavara ole liian vähäinen.

Petäjäveden Osuuspankin lahjoitusrahan osalta on jo Jussilan mukaan tehty ensimmäiset päätökset ja tähän mennessä yhteyttä ottaneiden perheiden kanssa on sovittu tapaamiset.

Niina Ylennysmäki kertoo Jouluapua Petäjäveden lapsiperheille ja yksinäisille -keräyksestä, että avunpyyntöjä tuli tänä vuonna 32 kappaletta ja että nämä pyynnöt sisältävät noin 80 avunsaajaa. Kaikille saatiin apua keräyksen kautta ja tänä vuonna auttajia oli niin paljon, että myös edellisvuosina apua saaneita autettiin uudestaan. – Toimitamme kaikki avunpyynnöt saajilleen sunnuntaihin 22.12. mennessä, Ylennysmäki kertoo.

– Kiitos kaikille lahjoittajille mukana olosta keräyksessä. Avullanne saimme monelle läheiselle Petäjävedellä tarjottua joulun ihmeen.

– Yritysten lisäksi yksityisiä ihmisiä oli mukana edellisten vuosien malliin – jopa yrityksiä enemmän. Ilman heitä ei keräystä olisi saatu vedettyä loppuun. Kiitos myös mukana oleville yrityksille: Hieronta Relax, Hieronta Rennox, Hieroja Juho Kivelä ja Marjo Kivelä, Hieroja Marja Junikka Tmi, Hieroja Heidi Hyvärinen, fysioterapeutit Mervi Hiekkavirta, Petteri Toivonen sekä Milla Tervanen, Taipaleen Tila, itsenäinen Partylite-konsulentti Sanna Kaita, Even Kukka, Petäjäveden Tekstiili, K-Market Porkkana, Suoramyynti Heinähattu, Avon-edustaja Hanna Mäkinen, Tähtihius, Rubens Tmi, Petäjäveden seurakunta, Naisvoimistelijat ja SPR Petäjäveden osasto. – SK