Salli ja Netta Kotkaa huvitti pukin nuori ikä.

 

 

Joulukausi alkoi Kintauden Nuorisoseurantalolla

 

Kintauden Nuorisoseurantalo oli lauantaina jouluisessa asussa: ohut lumihanki ympäröi punaista taloa, korkea kuusi valaisi portin pieltä, joululaulut soivat hämärässä salissa ja pullantuoksu levisi kahviosta salin puolelle. Siinäpä sopiva miljöö joulumarkkinoille!

Markkinoilla myytiin käsitöitä laidasta laitaan, leivonnaisia, piparkakkutaloja, kosmetiikkaa – lahjaideoita joka kotiin. Jyskästä asti tulleiden Tatu Kotkan ja Johanna Heinämäen mukaan tarttui konvehdeilla täytetty kahvikakku ja joulupaketti koiralle. – Lahjaostosten lisäksi halusin tulla syömään tätä hyvää joulutorttua, en viitsi kotona näitä leipoa, Heinämäki sanoo.

Kahviossa onkin tarjolla erityisen maukkaita herkkuja. Niitä myy Maija Liimatainen, joka vastaa Kintauden Nuorisoseurassa tapahtumien järjestämisestä. Joulumarkkinat järjestettiin tänä vuonna toista kertaa, ajatuksena saada esille lähituotteita ja tarjota ihmisille jouluista yhdessäoloa. – Me halutaan, että kylällä tapahtuu. Tämä Nuorisoseurantalo on ihmisille tila, jossa voi käydä ja olla. Markkinoillakaan ei ole pakko ostaa mitään, Liimatainen sanoo.

Pieneen kokoonsa nähden yhdistys järjestää paljon tapahtumia: keskiviikkoisin talolla vietetään alakouluikäisten peli-iltoja, vastikään vietettiin Halloween-iltaa ja lisäksi järjestetään tansseja ja konsertteja. Kauneimpia joululauluja on laulettu Nuorisoseuralla vuosittain, ja taloa vuokrataan myös perhe- ja muiden juhlien käyttöön, sekä tietysti kaksi kertaa kuukaudessa huutokauppaa varten.

Kintaudella on kaksi kyläseuraa, Kintauden Nuorisoseura ja Kintauden kyläyhdistys. Yhdistykset ovat viime vuosina lähentyneet toisiaan.

– Isommissa tapahtumissa autamme toisiamme, Liimatainen toteaa.

Näin tapahtuu esimerkiksi kauneimmissa joululauluissa, joita lauletaan Nuorisoseurantalolla tänä vuonna 18.12. – Tuomme kuusen sisään, ja kyläyhdistys tarjoaa glögit ja piparit. Tunnelma on ihana, Liimatainen hymyilee.

– Ne ovat muuten sitten viimeiset Kauneimmat joululaulut ennen aattoa, Liimatainen vinkkaa. – MY

 

 

 

Reino Pulju (vas.) Benjamin Bendecon ja Noah Bendecon ovat Nuorisoseurantalolla kuin kotonaan. Maija ja Kimmo Liimatainen ovat myös talon vakioväkeä. Kintauden Nuorisoseurantalon joulumarkkinoilla oli monenlaista tarjolla pukinkonttiin.